Uitbreiding planten en dieren in Terwijde

Er is een bio-diversiteitsscan gemaakt van Terwijde door landschapsarchitecten. Door kleine aanpassingen in ontwerpen van gebouwen en buitenruimten kan uitbreiding van de stadecologie gestimuleerd worden. Hierdoor wordt Terwijde aantrekkelijker voor mens, plant en dier. Het is belangrijk dat hier aandacht voor is, aangezien de woningbouwprojecten na jaren van stilstand nu weer op gang komen.

Van 2007 tot en met 2014 stond de woningbouw in Terwijde nagenoeg stil. In de tijd daarvoor is de openbare ruimte voor deze wijk definitief ontworpen. Nu de woningbouwprojecten weer van de grond komen, is dit het moment om naast de kleine aanpassingen in de openbare ruimte ook te kijken naar mogelijkheden om de biodiversiteit te vergroten. Door in gesprek te gaan met alle afzonderlijke ontwikkelaars in Terwijde zijn er veel aanpassingen te bedenken bij het inrichten van de binnenterreinen in de nog te bouwen woningen in wijk. Aanpassingen kunnen zijn: vogelverblijven, insectenhotels en groene daken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.