Leidsche Rijn Festival 2016: feestelijk, verrassend en gemoedelijk

Het Leidsche Rijn Festival zit er weer op voor dit jaar. Cultuur19 kijkt terug op een geslaagde editie. Circa 5000 bezoekers genoten zondag 28 aug van het programma in het Amaliapark.

Het programma bestond uit voorstellingen, optredens en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Onder de bomen van het Peuterspeelplein, in een tipi-tent luisterden peuters naar het verhaal van Anke Kuyper over Schildpad die zijn huisje kwijtraakte. Naast de tent gingen de kleintjes op in de kunstzinnige meubelinstallatie Onder de Tafel. “Hij is hier niet weg te slaan”, klonk het regelmatig. Ook de workshop Pannetjes en bloem was erg in trek.

Foto: Johan Hahn
Foto: Johan Hahn

Even verderop trok een stoere meute van De Wereldreddersclub van theatergroep Zonder Mouwen voorbij. De kinderen droegen spandoeken en borden met opschriften als “Stop! Lief zijn!” en demonstreerden voor of tegen een door henzelf gekozen doel.

Lekker kliederen en onderzoeken kon bij Proefjes! van BASF. Medewerkers hadden de hele dag hun handen vol aan nieuwsgierige kinderen en ouders. Druk was het als vanouds ook bij de zandberg en het schminken van Saartje. Dikke rijen stonden er voor de voorstellingen van Cirque Moustache. Wie buiten de boot viel kon gelukkig terecht in de open piste.

Foto: Johan Hahn
Foto: Johan Hahn

Kasper van Kooten paste met zijn band De Fonk last minute zijn set list nog even aan op het overwegend onschuldige festivalpubliek. Twee jonge zangeressen werden uitgenodigd op het podium en zongen een liedje mee. Het publiek genoot van de voorstellingen en ontdekte en passant onvermoede talenten in de workshops.

Het hoogtepunt van de festival werd even na 15.00 bereikt, toen De Grote Trek van Leidsche Rijn na een tocht door de wijk op het terrein aankwam. Het publiek werd getrakteerd op een een bont spektakel met levende paarden, steltenlopers, circusartiesten en andere kunstenaars, lokale deelnemers aan de workshops van De Grote Trek en internationale straatartiesten, zoals de Fanfakids uit Brussel. Foto’s zijn te bekijken via www.leidscherijnfestival.nl. Volgend jaar is de achttiende editie van het festival.

3 gedachten over “Leidsche Rijn Festival 2016: feestelijk, verrassend en gemoedelijk”

  1. oh, dat was de hele dag en tot diep in de nacht dat gedreun door het dorp.
    Hopelijk gaat deze organiserende club ook binnenkort failliet ; dan zijn we eindlijk ook van deze jaarlijks terugkerende overlast verlost.
    Begrijpt deze club trouwens nog niet dat bewoners festival moe zijn?

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven