Wekelijkse weekenduittips met kids

Na alle festivals van afgelopen week staat dit weekend in het teken van cultuur en markten. Zondag 4 september is er het Uitfeest bij Castellum Hoge Woerd. Heel veel cultuur bij elkaar gebracht; leuk voor de kinderen en ouders. Nog niet uitgefeest? Zaterdag en zondag is er Uitmarkt Leidsche Rijn bij winkelcentrum Vleuterweide. En ook in Harmelen vieren ze zaterdag feest met de Septembermarkt. Lees verder wat er allemaal te doen is.

TIP 1 UITFEEST IN LEIDSCHE RIJN CASTELLUM HOGE WOERD
Zondag 4 september wordt er groots uitgepakt bij Castellum Hoge Woerd tijdens het Uitfeest. Van 13.00 tot 17:00 kun je er gratis terecht om cultuur te snuiven. Denk aan theater, muziek, diverse workshops en een rondleiding door het museum. Een opsomming van wat er allemaal te doen is:
-Het museum opent voor het eerst haar deuren met flitsbezoeken.
-Steede Hoge Woerd organiseert veel voor de kids: er zijn rondleidingen door de tuin en de stallen, ontdek het kleinste theater, ontrafel het diner van de uil of maak je eigen fossiel.
-Het Glazen circus verzorgt een optocht van artiesten.
-Muzikale klanken van: saxofoonkwartet Hova Zembla, Mix-orkest De Bazuin, Vocal Arts Academy Choir, SmartSongs van Marijke Boon, El Amor Brujo uit de Meern, de band Soos (winnaar Grote Prijs van Leidsche Rijn), singersongwriter LEVI en als afsluiter de band Gallowstreet.
-Cultuur 19: Zingende Beelden bezoeken het Castellum.
-De Vrijstaat: Workshop Kunstkeuken.
-Rood Noot: toneel in de tuinen van het Castellum.
-UCK cursistenshow met dans, theater en muziek.
-Previews van het nieuwe theaterseizoen van Podium Hoge Woerd: Huid-Schweigman&, Theatergroep Aluin, Audrey Bolder en voor de kinderen Swingen als een kangoeroe van Jeroen Schipper en Emily van Orsouw en Brrr van TG Graasland. Beide voorstellingen geschikt voor 3 en 4+.
Let op: Kaartjes voor de previews, optredens, flitsbezoeken en rondwandelingen zijn een half uur voor aanvang bij de kassabalie op te halen. Op = Op. Kijk voor meer informatie en tijden op de website van Castellum Hoge Woerd.
Uitfeest2016_CastellumHogeWoerd_Liggend
TIP 2: UITMARKT LEIDSCHE RIJN VLEUTERWEIDE
Twee dagen lang, 3 en 4 september, is er van alles te doen bij winkelcentrum Vleuterweide. Er zijn veel activiteiten voor de kinderen. Haal een stempelkaart en verzamel 5 stempels bij elkaar. Er zijn leuke prijzen mee te winnen. Er is een echte Foodstraat en er zijn veel kraampjes van culturele partijen uit de wijk en sportclubs. Bij het sport & gezondheidsplein zijn er diverse optreden van dansscholen en sportdemonstraties. Het kunst & cultuurplein wordt bezet door UCK, het Amadeus Lyceum en de Biblotheek. Voor de kinderen is er een guerilla modeshow, volg een parcours, bezoek de kinderkermis of laat je schmincken en zet een glittertattoo op je arm. Vergeet niet een ballon mee naar huis te nemen! Kijk voor het uitgebreide overzicht en tijden op de website van centrum Vleuterweide.Uitmarkt Centrum Vleuterweide3
TIP 3: SEPTEMBERMARKT HARMELEN
Septembermarkt in HarmelenOok in Harmelen is er zaterdag 3 september een feestelijke markt te bezoeken. Elk jaar komen er 15.000 bezoekers op af. Er zijn vanaf 10:00 meer dan 90 kraampjes te bezoeken tijdens de vrijmarkt in het Koningspark. Op het podium aan de Koningsstraat zijn diverse optredens te zien o.a van: Saskia’s dansschool en Between the Jars. De kinderen kunnen zich vermaken in de nieuwste attractie van dit jaar: TEACUPS. Vanaf 17:30 tot 19:00 is er een groot meezingfeest met de Vrienden van Harmelen Live. Bij de Kloosterhoeve is er van 19:00 tot 21:00 een DJ zodat je nog even lekker kunt chillen op het terras. Vermaak voor jong en oud. Check hier het volledige programma.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.