Blog: Vocking

4 september 2016 19:15  Redactie  Reageer

In de VINEX kom je het tegen. Meer dan eens loop ik met mijn neus in de lucht en ruik de meest exotische geuren. Het is niet enkel in de ‘kruidenbuurt’ dat ik Tijm, Basilicum en Knoflook ruik. Het is in iedere straat wel prijs. Ik snuffel van straat naar straat en achter menig deur waar we langs komen lijken de heerlijkste gerechten te worden bereid.

Het water loopt me in de mond en als ik even snel door het keukenraam spiek meen ik op alle pitten van het fornuis pannen te zien staan waaruit die heerlijke dampen opstijgen.

Natuurlijk versmaad ik ook de Hollandse pot niet en als ik langs ‘zuurkool-, draadjesvlees- en gehaktbal keukens’ loop haal ik echt ook mijn neus wel even op, om met een herinnering aan mijn jeugd en een brede grijns op mijn gezicht verder te lopen.

Ook Hummer laat zich niet onbetuigd.
Met zijn reukorgaan dat zoveel keer beter is ontwikkeld dan het mijne, speurt hij langs gevels en lantaarnpalen en houdt even halt als hij merkt dat deze eerder al zijn aangedaan door soortgenoten die er hun spoor achterlieten. Het aroma van de exotische gerechten lijkt hem koud te laten als we een afvalzak passeren die bij de ondergrondse vuilcontainer is gezet. Een onwelriekende lucht komt van de plek die Hummer nu juist wel aanlokkelijk vindt ruiken. Hij is niet van het type ‘vuilnisbakkenras’, maar toch heeft het op hem een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht. Mijn neus laat me weten dat we niet al te lang hier moeten blijven staan. Mijn geurreceptoren raken er danig door van slag dat ik bang ben dat ik straks het aroma van de Tajine, Kebab en Gadogado niet meer zal kunnen waarnemen.

Om me ervan te verzekeren dat ik met louter mooie geurherinneringen op huis aan kan, gun ik ons nog een wandelingetje langs de horecazaak hier in de buurt. Ik weet dat op dit uur van de dag de keuken volop in bedrijf moet zijn en getuige het aantal geparkeerde auto’s en fietsen moeten er zeker gasten zijn die zich laven aan heerlijke dranken en zich tegoed doen aan zalige spijzen.
Het terras is goed gevuld en wanneer wij passeren komt een serveerster juist naar buiten met een rijk gevuld borrelgarnituur. Bitterballen van ongetwijfeld Hollandse makelij liggen naast een tipje met fijne Franse mosterd. Gedroogde Italiaanse worst en Buffelkaas liggen gebroederlijk naast Duitse bierworstjes en tot mijn grote opluchting is er ook aan puur Utrechtse Vockingworst gedacht!

Leve de VINEX, smeltkroes van culturen en keukens!

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website