Vandaag Uitfeest in Castellum Hoge Woerd

Vandaag, zondag 4 september, wordt de start van het culturele seizoen gevierd. Deze start, beter bekent onder de naam “Uitfeest”, vindt voor het eerst ook in Leidsche Rijn plaats, te weten in Castellum Hoge Woerd.

Het Uitfeest in Castellum Hoge Woerd begint om 13.00u met de opening van de expo 3000 jaar wonen en werken. Na de opening zijn er ieder kwartier gratis flitsbezoeken van 30 minuten, waarin je kennis kan maken met de technieken van de archeologie en een visuele reis maakt door 3000 jaar wonen en werken.

Er zullen deze dag ook veel culturele organisaties uit Leidsche Rijn aanwezig zijn. Zo zal je bij De Vrijstaat kunnen kunstkoken en ook Cultuur19 en Rood Noot zijn aanwezig. Er zal veel muziek te bewonderen zijn, namelijk van saxofoonkwartet Hova Zembla, het Vocal Arts Academy Choir, Levi en het mixorkesuitfeestt van De Bazuin.

Ook vindt de start van het nieuwe theaterseizoen van Podium Hoge Woerd morgen plaats en ook dit wordt gevierd. Verder zullen er rondleidingen zijn in de tuinen van Steede Hoge Woerd, zwerft het kleine theater van Orikadabra door het gebouw, kan je zien hoe papier voor je ogen verandert in dieren en bloemen en zal de optocht van Showman’s Fair een bezoek brengen. Dit laatste is een optocht van artiesten en een reuzengroot paard. Het Showman’s Orchestra geeft een swingend concert onder leiding van de bekende zangeres/muzikante Ellen ten Damme.

De tienkoppige band Gallowstreet zorgt met unieke beats en brass voor een knallende afsluiter van dit eerste Uitfeest in Leidsche Rijn.

Voor bepaalde previews, optredens, flitsbezoeken en rondwandelingen is een kaartje vereist. Kaartjes zijn een half uur voor aanvang bij de kassabalie op te halen. Meer informatie, of een activiteit wel of geen kaartje vereist en het volledige programma vind je op de site van Castellum Hoge Woerd.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven