Uitfeest Castellum Hoge Woerd druk bezocht

Maar liefst 1500 mensen vierden op zondag 4 september de start van het culturele seizoen in Castellum Hoge Woerd. Zij trotseerden het wisselvallige weer om voor het eerst de Leidsche Rijn editie van het Uitfeest te beleven.
Het feest begon met de opening van de expositie ‘3000 jaar wonen en werken’ van Museum Hoge Woerd. Wethouder Kees Geldof opende de expositie. Hij noemde de expositie: “Een aanwinst voor heel Utrecht. Waar de historie op eigen wijze tastbaar is gemaakt voor iedereen”.
Daarna konden de bezoekers voor het eerst de expositie bezoeken. De hele dag waren er rondleidingen. Vanaf dinsdag 6 september is de expositie van dinsdag tot en met zondag gratis te bezoeken.

Foto: Martijn Sierhuis
Foto: Martijn Sierhuis

Culturele organisaties uit de wijk presenteerden zich verspreid over het terrein van Castellum Hoge Woerd. Bij de caravan de Vrijstaat gingen kinderen Kunstkoken. De dansgroep van Cultuur19 gebruikte het weidse grasveld op het binnenterrein voor een prachtig optreden. Het mixorkest van de Bazuin liet het publiek swingen met een concert op het buitenpodium en Rood Noot bracht improvisaties op Tsjechow op een idyllische plek in de tuin. Af en toe waren zij door een regenbui genoodzaakt om hun voorstelling voort te zetten in de kas.

Veel belangstelling was er voor de theaterpreviews van Podium die niet alleen in de theaterzaal te zien waren maar ook op veel andere plekken op het terrein van Castellum. Bij de poort van Castellum maakte een reusachtig blauw paard zijn opwachting om samen met Ellen ten Damme het binnenterrein te veroveren.

Foto: Martijn Sierhuis
Foto: Martijn Sierhuis

Re-enactors lieten zien hoe de mensen in vroeger tijden leefden. Voor kinderen waren er veel bijzondere voorstellingen en activiteiten. Zij maakten hun eigen fossiel in klei en keramiek in de Stadstuin. Zo’n 500 kinderen namen deel aan educatieve activiteiten van Steede Hoge Woerd.

De tienkoppige band Gallowstreet zorgde met unieke beats en brass voor een knallende afsluiter van dit eerste Uitfeest in Leidsche Rijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.