Meedenken over kunst in Leidsche Rijn Centrum

Naast de komst van woningen, winkels, horeca en culturele voorzieningen komt er in Leidsche Rijn Centrum ook een plek voor beeldende kunst. Altijd al mee willen denken over kunst in de wijk? Dan is dit je kans. Kom naar de eerste informatiebijeenkomst op 2 november om 19:30 in het nieuwe hart van Leidsche Rijn.

De gemeente wil samen met inwoners en ondernemers uit Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern en Utrecht West in gesprek over beeldende kunst in Leidsche Rijn Centrum. Er zullen een 3 a 4 tal bijeenkomsten volgen waarna het Buurtpanel een programma van eisen opstelt. Dit hele proces staat onder begeleiding van de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving(ABKV). De commissie selecteert 3 kunstenaars die worden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. De commissie, maar ook de hele stad mag vervolgens via internet stemmen op de ontwerpen. Op die manier zal er een winnend beeldend kunstwerk uit de bus komen en ons Leidsche Rijn Centrum sieren in de toekomst.


Advertentie:

Meld je van tevoren even aan voor deze avond via email bij Sophie Gunnink.

Let op: als je deelneemt aan het Buurtpanel kun je als kunstenaar niet meer gevraagd worden om een schetsontwerp te maken. Heb je hier interesse in? Stuur dan je portfolio naar de ABKV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.