Vijf jaar cel geëist vanwege XTC laboratorium in De Meern

Er is vandaag vijf jaar cel geëist tegen de twee mannen, Rudolf de K. (52) uit Woerden en Robert de K. (49) uit Kamerik, die vorig jaar zijn aangehouden wegens het runnen van een XTC laboratorium op bedrijventerrein Damzigt in De Meern.

Robert de K. Is geen onbekende bij de politie en heeft een lang strafblad voor overtredingen van de opiumwet. Rudolf bleek thuis ook nog eens een hennepkwekerij te houden.


Advertentie:

De politie kwam het XTC laboratorium op het spoor nadat ze Rudolf de K. in de gaten hielden na een tip over zijn hennepkwekerij. In januari dit jaar besloot de politie bij het bedrijfspand aan Damzigt te gaan posten. Later toen de politie binnen viel bleek Rudolf de K. daar aan het werk te zijn, zijn compagnon was op dat moment niet binnen maar hem kon men linken doordat men DNA van hem op sigarettenpeuken, handschoenen en bierblikjes vond.

XTC-lab

In het XTC laboratorium werden voor maar liefst 1,3 miljoen euro aan grondstoffen voor XTC pillen aangetroffen.

De mannen beweerden in de rechtbank dat zij op de eerste verdieping meubels maakten en dat zij de tweede verdieping verhuurden. Ondanks dat dit in de rechtbank onderuit werd gehaald bleef het duo het tegendeel beweren. Desondanks eiste de aanklager vijf jaar op gronde van voldoende bewijs. De uitspraak van de rechter is op 21 september.

Bron: AD

Lees hier alle artikelen over dit onderwerp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.