kasteel, De Haar, Haarzuilens
 

6 ton subsidie voor park en tuinen Kasteel De Haar

8 september 2016 11:37  Redactie  3 reacties

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft 6 ton instandhoudingssubsidie toegekend aan Kasteel de Haar. Dit bedrag is noodzakelijk voor het in stand houden van het park en de tuinen rondom het kasteel. In de periode 2017 tot en met 2022 zal De Haar een ton per jaar inzetten voor het onderhouden van het monument.

De afgelopen jaren zijn het park en de stijltuinen grootschalig gerestaureerd. Zonder deze subsidie was het niet mogelijk geweest voor Kasteel de Haar om alles in een optimale conditie te houden. Er is een 6 jaren plan opgezet voor de ouderhoudswerkzaamheden aan het park en de tuinen.
Kasteel De Haar
Bij het onderhoud kun je denken aan: taxussen snoeien in vorm, de buxusparterre bijhouden, de rozentuin onderhouden, de waterpartijen in conditie houden enzovoorts. In sommige gevallen is het ook noodzakelijk experts in te huren, zoals voor gespecialiseerde onkruidbestrijding.

Advertentie:

Uitgangspunt van deze subsidie is dat Kasteel De Haar zelf de helft van de benodigde kosten voor eigen rekening neemt. De andere helft wordt aangevuld door de subsidie. Het kasteel, het park en de tuinen zijn een Rijksmonument.Advertenties:


3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website