Vrouw uit Vleuten verdachte in PGB-Fraude zaak

Dinsdag 13 september zijn drie verdachten aangehouden i.v.m. een onderzoek naar fraude met Persoons Gebonden Budget(PGB). Eén van de verdachten is een 37 jarige vrouw uit Vleuten. Samen met een 61 jarige man en vrouw uit Amersfoort wordt ze naast de fraude ook verdacht van verduistering van gelden, die ze beheerden als bewindvoeder en van bijstandsfraude.

De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij een bedrijf dat vanuit Houten zorg verleende aan houders van een persoonsgebonden budget. Het bedrijf zou met grote bedragen hebben gefraudeerd. Daardoor zouden de cliënten in de periode 2012 tot 2014 niet de zorg hebben gekregen waarvoor werd gedeclareerd.

Het onderzoek naar deze zaak loopt al enkele jaren en is aan het licht gekomen naar aanleiding van meldingen van cliënten en hun familieleden. Ook een bank heeft melding gedaan, omdat het bedrijf een groot aantal rekening op hun naam openden. Afgelopen 30 maart zijn er door de politie en de Inspectie SZW diverse invallen gedaan in woningen waarop vervolgens beslag is gelegd.

In de praktijk blijkt onderzoek naar PGB-fraude erg lastig te zijn en duurt het vaak lang voordat er duidelijkheid is. Zo ook in deze zaak. De gemeente Houten heeft steeds aangedrongen op de voortgang van het onderzoek. Verder onderzoek moet nog aantonen wat het precieze fraudebedrag is, maar volgens het Zorgkantoor zou de zorgverlener een bedrag van 2,5 miljoen euro ten onrechte ontvangen hebben.

11 gedachten over “Vrouw uit Vleuten verdachte in PGB-Fraude zaak”

  1. Klinkt inderdaad als een gevalletje veroordelen. Maar laten we wel voorzichtig blijven; verdacht zijn is niet automatisch schuldig zijn….een rechter gaat daarover na een hopelijk gedegen onderzoek (laat ook nog wel eens te wensen over).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.