Blog: LangerakMam viert FEEST!

Een beetje van jezelf en een beetje van FEEST!
Nog nooit zo relaxed ben ik gestart aan een kinderfeestje als nu. In een van mijn vorige blogs over kinderfeestje klonk de titel nog; Kinderfeest: feest of nachtmerrie? Die titel zegt genoeg over de staat waarin ik mij normaal bevind rondom dit thema. Nu was dat héél anders en dat komt door de hulp van FEEST! Lees over ons elfenfeestje in het Maximapark en de Vlinderhof en wie weet wil jij daarna ook alleen nog maar een FEESTje!

Thema en draaiboek
Als mijn dochter een idee in haar hoofd heeft is ze redelijk stellig. Van wie zou ze dat hebben…? Dus als ze zegt ik wil graag een Elfenfeestje, kun je haar niet overhalen tot een prinsessen feest. Lang leve Pinterest voor de ideetjes om een feestje aan te kleden in dit thema. Dan komt LangerakMam een heel eind zelf op weg.
elfenstofboom elfenfeestEn lang leve FEEST! De dames van deze nieuwe onderneming kunnen de organisatie van je kinderfeestje totaal of gedeeltelijk uit handen nemen. Zij leven zich echt in, in de wensen van de beleving van jouw kind. Handig is ook dat deze dames een pedagogische achtergrond hebben en musical ervaring. Na het afstemmen van de wensen voor het feest kreeg ik voorafgaand een keurig draaiboek toegestuurd. Het enige wat ik nog moet doen op de dag zelf is broodjes worst maken, de kids in het gareel houden en me laten verrassen door wat komen gaat. Je voelt je daardoor ook weer een beetje kind en kunt meegenieten van het feest.

Dag van het FEEST!
Na de knackworsten in elfensferen in eigen tuin te hebben verorberd en het uitpakken van de cadeautjes begint dan echt het elfenverhaal. We gaan geheel in elfen- en piratenstijl de magische speurtocht starten aan het Lint op zoek naar het gestolen elfenglitters. Met 29+ graden en dus heel veel drinken bij ons, gaan we op pad. Meteen zien de kinderen bij aankomst een vlinder met de naam van de jarige elf er op en al snel hebben we door dat er meer vlinders verstopt zijn met opdrachten erop.
opdrachtenOnderweg komen we veel feitjes tegen over Elfen die we later nodig hebben bij de quiz. Gelukkig komen we veel schaduwplekjes tegen tijdens de speurtocht om even iets te drinken en uit te rusten.
drinken feest rusten in de schaduwWe starten met een foto-opdracht bij het elfenbankje. Vervolgens moeten we takken zoeken, waar we later een elfenstaf van zullen knutselen en de kinderen versieren hun eigen naamkaartje met zelfbedachte Elfennaam. Bella blijkt erg populair onder de elfen.
knutselen feest elfenstafjes_en_tuin Met onze toverstaf in de aanslag betreden we geheel in stijl de Vlinderhof, waar tot verrassing van de kinderen toch echt 2 elfen zijn!
elfen_eva_en_livaAvé en Liva
De kinderen gaan met de elfen Avé en Liva in de Vlinderhof op zoek naar de gestolen elfenglitters. Gelukkig wordt alles teruggevonden en kunnen we even uitrusten in de schaduw, waar blijkt dat de kids goed opgelet hebben als ze de quizvragen gaan beantwoorden.
quiz elfen feestNa het verorberen van de cupcakes versierd met elfenstof kunnen de kinderen een mooie elfentekening kleuren, geschminkt worden door Avé en Liva of gewoon lekker spelen tussen de mooie bloemen van de Vlinderhof.
knutsel en schminck feestNa het eten van een verkoelend perenijsje zijn de elfjes en piraten klaar om naar het bal te gaan. Daar dansen ze hun mooiste pasjes en mogen ze tot slot de elfenstof de lucht in blazen.
elfendansWe nemen afscheid van de elfen en vertrekken met een ballon en onze toverstafjes moe, blij en in gedachten verzonken richting huis.
eind feest ballonWil jij ook zo’n elfenfeestje? Of heb je een ander idee voor een feestje, maar kun je er ook net als LangerakMam wel wat hulp bij gebruiken? Neem contact op met FEEST! Kijk op hun facebook pagina of stuur ze een email. Naar aanleiding van jouw wensen sturen ze een eerste opzet, komen thuis bij je langs en je ontvangt je draaiboek voor jouw eigen feestje! Thuis of op een locatie dit jij uitzoekt.

Groetjes LangerakMam.

2 gedachten over “Blog: LangerakMam viert FEEST!”

  1. Wat leuk dat de meiden dan ook echt langskomen om alles te begeleiden en nog leuker te maken. Dat had ik niet verwacht, dacht dat je met zo’n draaiboek dan wel alles kreeg. Het klinkt echt heel leuk en als een goed idee voor als mijn dochter wat ouder is, ze is nu nog 3, dus ik houd de feestjes nog klein. Super tof!!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven