Gemeente Utrecht

Ontwerp voor veiligere Musicallaan

Het komt helaas regelmatig voor dat er op de kruising van de Musicallaan met de Rijnkennemerlaan ongelukken gebeuren. Dit wordt vooral veroorzaakt door auto’s die geen voorrang verlenen aan fietsers. Ook is er onderhoud aan de Musicallaan nodig. Zo hebben automobilisten vaak aangegeven dat het asfalt op de kruising erg glad is. Om deze problemen aan te pakken, is er een ontwerp gemaakt om de hele Musicallaan en Musicalkade, met daarin ook de kruising met de Rijnkennemerlaan, veiliger te maken.

Eerder ontwerp
Er is al eerder een ontwerp geweest om de betreffende kruising veiliger te maken. Van dit ontwerp zijn er al enkele plannen uitgevoerd. Zo zijn er extra “STOP”-borden geplaatst, is er een rode kleur aangebracht en is er een nieuw pad naar de schoolentree gemaakt. Ook is de drempel bij de kruising verhoogd. Deze blijkt echter, vooral aan de zuidkant van de kruising, nog steeds niet hoog genoeg.

De plannen
Om een veiligere situatie te creëren, wil de gemeente de bushalte tussen de Harry Banninkstraat en de Rijnkennemerlaan verplaatsen. De voorgestelde plek is tegenover Musicalkade 5, 6 en 7. Daarbij wil de gemeente de schoolzone bij de Musicallaan veiliger maken door de parkeerplaatsen direct voor de scholen op te heffen, twee parkeerplaatsen aan beide zijdes van de oversteek bij het kinderdagverblijf en de school op te heffen, langsparkeerplaatsen op plekken waar vaak auto’s op de stoep staan toe te voegen, vrijgekomen ruimte door groen en fietsparkeren in te richten, extra paaltjes tegen foutparkeren te plaatsen, de fietsroute vanuit het Waterwinpark langs de voorkant van de scholen op te heffen en de fietsroute vanuit het Waterwinpark tussen de gebouwen door te verbeteren.

Alle plannen zullen overlegd worden met betrokkenen, waaronder de scholen, kinderopvang en bewoners. In oktober ontvangen buurtbewoners een wijkbericht met een opzet van het nieuwe ontwerp. Als alles volgens planning verloopt, zal het ontwerp in november klaar zijn.

Als je meer informatie over het ontwerp wilt, kan je de projectleider Cees Verbokkem (afdeling Milieu en Mobiliteit) of wijkadviseur Micha Stolzenburg (wijkbureau Leidsche Rijn) bellen via 14 030.

4 gedachten over “Ontwerp voor veiligere Musicallaan”

  1. Volgens hebben we 2 jaar geleden allemaal tips mogen geven dmv een formulier vanuit de scholen in samenwerking met de gemeente en de politie … Nooit niks van gehoord! Bijvoorbeeld een Kiss & Ride plek maken naast de school van Hof ter Weide … Ipv fietspad wat niet gebruikt wordt …
    Tevens is mijn zoon 2 dagen geleden ontzettend hard uitgegleden met zijn fiets … Hier zal vast de uitspraak komen …. “Als het kalf verdronken is dempt men de put”!!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven