E-waste race stimuleert inlevering elektra

Dat het inleveren van oude elektronische apparaten belangrijk is, weten de meeste mensen. Toch vergeten mensen vaak nog hun oude of kapotte elektronische apparaten in te leveren, of hebben mensen geen zin om het helemaal naar een gemeentelijke milieustraat te brengen. Daarom probeert de gemeente Utrecht het inleveren van elektra op een leuke manier te stimuleren. De gemeente organiseert daarom tot 7 oktober een e-waste race. Basisscholieren uit de groepen 6, 7 en 8, in totaal twintig klassen, proberen zo veel mogelijk oude elektrische apparaten uit de wijk te verzamelen. De klas die de meeste elektra ophaalt, wint een schoolreis.

e-wasteraceDit is niet de eerste keer dat de e-waste race plaatsvindt. Vorig jaar leverde de e-waste race ruim 16.000 ingeleverde apparaten op. Een groot aantal ingeleverde apparaten is echter niet de enige positieve uitwerking van de wedstrijd. Zo zorgt de e-waste race er ook voor dat kinderen zich al vroeg bewust worden van het belang van recycling. Daarbij maakt de wedstrijd het inleveren van elektronisch afval voor de wijkbewoners eenvoudiger. Deze kunnen namelijk hun elektronisch afval aanmelden via www.ewasterace.nl, waarna scholieren en buurtbewoners een afspraak maken om het afval thuis op te laten halen.
Een andere manier om elektronisch afval in te leveren, is door het naar de gemeentelijke milieustraten te brengen. In Leidsche Rijn is deze op Mostperenlaan 2 te vinden, naast de Karwei in Vleuterweide. Ook kan jij oude huishoudelijke apparaten gratis bij de winkel inleveren, wanneer jij daar een soortgelijk nieuw apparaat aankoopt.


Advertentie:

Wil je meer informatie over de E-waste race? Bekijk dan het onderstaande filmpje, of ga naar www.ewasterace.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.