Nieuwe parkorganisatie Máximapark presenteert zich op Burendag

Benieuwd naar de kersverse parkorganisatie Máximapark en haar nieuwe onderkomen? Of heb je zin om als vrijwilliger mee te werken aan het mooiste park van Nederland? Kom dan op Burendag een kijkje nemen in de fraaie werkschuur in het hart van het park. En maak kennis met het werk van de organisatie waarin bewoners, de Vrienden, Landschapsbeheer Vleuten- De Meern, de Bosspeeltuin en de gemeente Utrecht zich hebben verenigd. Vanuit deze schuur aan de Alendorperweg 10a, starten voortaan de vrijwilligersactiviteiten zoals presentaties, excursies en werkdagen in het groen.

Programma 24 september
De Burendag begint om 10 uur met koffie en bij goed weer wordt eerst aan het gebouw en het buitenterrein geklust. In de middag is er van alles te doen. Zo geeft Martha Goedings een workshop uiltjes maken, met hele verrassende materialen. Deze workshop voor kinderen start om 14.00 uur en is gratis. Om 14.00 en 15.00 uur geeft Johan de Boer (voorzitter Vrienden) de lezing ‘Máximapark voor beginners’. Heel interessant voor nieuwe bewoners uit Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn. Zij krijgen hier een mooi inkijkje in de ontstaansgeschiedenis van het grootste stadspark van Utrecht dat in 2014 zelfs werd uitgeroepen tot mooiste park van Nederland.

Meewerken aan het mooiste park van Nederland?
Heb je nog wat tijd over en wil je, af en toe of vaker, helpen? De parkorganisatie hoopt je enthousiast te maken kan je meer vertellen over vrijwilligerswerk in of voor het park. Want zonder vrijwilligers, geen Máximapark. Er is zelfs een heuse parkvacaturebank ingericht.

Nieuwe parkorganisatie
De gemeente, bewoners en organisaties werken al jarenlang samen. Dankzij hen zijn al veel elementen aan het park toegevoegd, zoals de Dompleinbomen, de Buitenplaats, de Vlinderhof, Jeremiebrug en de Samenloop. Met deze Publiek Maatschappelijk Samenwerking gaan zij nog nauwer samenwerken en zetten zij zich in voor een nog mooier Máximapark! Meer informatie over de nieuwe parkorganisatie vind je op deze pagina

Blijf op de hoogte van het laatste parknieuws via onze Facebook pagina www.facebook.com/maximapark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.