Wat te doen op 24 september tijdens Burendag

Elke vierde zaterdag van september is het nationale Burendag. Het initiatief komt van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Het idee achter deze dag is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als de buren elkaar vaker ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt; het bevordert de sociale cohesie.

Dit jaar vindt Burendag 24 september plaats. Op deze dag vinden er in het hele land allerlei activiteiten plaats die buurtbewoners met elkaar in contact brengen. Zo kaan je een kijkje nemen in de werkschuur van het Máximapark, die te vinden is aan de Alendorperweg 10a. Om 10:00 uur begin je daar de dag met koffie en wordt er bij goed weer aan de schuur geklutst. Om 14:00 uur is er een workshop uiltjes maken. Deze workshop is voor kinderen gratis en wordt door Martha Goedings gegeven. Om 14.00 uur en 15.00 uur vindt de lezing ‘Máximapark voor beginners’ door Johan de Boer plaats. Hij zal over de ontstaansgeschiedenis van het park vertellen.

Ook kan je de buurtmoestuin Castellum helpen winterklaar te maken of deelnemen aan een rondleiding in de Vlinderhof. Op de site van Burendag zie je wat er in jouw buurt te doen is en welke straten er al een activiteit hebben georganiseerd.

Zelf kan je natuurlijk ook nog iets met jouw buren organiseren. Zo kunnen jullie met z’n allen bloemen planten, onkruid wieden, een bak koffie drinken of een buurtbarbecue houden. Of jullie het nu kleins of groots aanpakken, maakt in principe niet uit; het gaat om de gezelligheid en het in stand houden (of misschien zelfs bevorderen) van de contacten met de buren. Voor tips en inspiratie kan je hier terecht. En indien er maar weinig buren zijn die 24 september kunnen deelnemen, kunnen jullie natuurlijk altijd op een ander moment een buurtfeest organiseren. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].