Jongeren lezen ouderen voor tijdens Nationale Ouderendag

Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Deze dag wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Ieder jaar laten zij samen met lokale comit├ęs, bedrijven en vrijwilligers op deze dag duizenden wensen van ouderen in vervulling gaan. Dit doen ze om eenzaamheid te bestrijden en de interactie tussen jong en oud te bevorderen.

In Vleuterweide wordt de Nationale Ouderendag gecombineerd met het feit dat 2016 het Jaar van het Boek is. Bibliotheek Utrecht organiseert in de ochtend van 7 oktober een koffieochtend voor ouderen op het Informatieplein van Cultuurcampus Vleuterweide. Dit doet de bibliotheek in samenwerking met Abrona, Welzaam/Samen Vleuten/De Meern en het Amadeus Lyceum.

Vanaf 10:00 zijn ouderen welkom en lezen leerlingen van het Amadeus Lyseum een verhaal van Jan Siebelink, dat speciaal voor deze dag geschreven is, voor. Hierna zullen ze op koffie en thee getrakteerd worden met iets lekkers uit de bakkerij van Abrona erbij. Daarna is er muziek en zullen de ouderen en jongeren met elkaar in gesprek gaan over vroeger en nu. Dit laatste zal gebeuren aan de hand van vragen en voorwerpen zoals typemachine/computer, radio/spotify, draaitelefoon/mobiel. Het programma is rond 11:30 afgelopen.

Jij kan zelf ook een wens in vervulling laten gaan. Op deze website staan wensen van verschillende ouderen. Kijk welke wensen er in jouw buurt zijn, help mee met het bestrijden van eenzaamheid en bezorg iemand een onvergetelijke dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven