Wekelijkse weekend uittips met kids

Regio Leidsche Rijn heeft weer een aantal leuke tips verzameld voor dit weekend. Utrecht Natuurlijk organiseert Oogstweek met leuke activiteiten voor kinderen rondom dit thema. Wil je zelf appels oogsten? Dat kan zaterdag tijdens de appelplukdag bij de Haarse Gaard. Zondag is het feest voor de allerkleinsten tijdens het Fieperdepiep Festival bij Podium Hoge Woerd. De weersvooruitzichten lijken goed voor dit weekend. Perfect om de rommelmarkt bij buurtspeeltuin Albatros te bezoeken.

TIP 1: UTRECHT NATUURLIJK OOGSTWEEK
De afgelopen week zijn er door Utrecht Natuurlijk allerlei activiteiten voor kids georganiseerd in Utrecht in het kader van de Oogstweek. Aankomend weekend is er van alles te beleven in Leidsche Rijn bij Steede Hoge Woerd. Tijdens de oogstweek draait het om lokaal, duurzaam en fair voedsel. Het start vrijdag 23 september met een Film- en Foodavond voor tieners (13-17jaar). Een diner bij het Castellumcafé en aansluitend draait de film Encarnación. Zaterdag 24 september is er voor kinderen vanaf 7 jaar van 10:00-12:00 de excursie ‘Wilde oogst’, waarbij je op zoek gaat naar geheime plukplekken in de buurt. Zondag 25 september is er van 13:00 tot 17:00 het festival ‘Hier & Daar’ bij Steede Hoge Woerd. Weet jij waar je eten vandaan komt en wat je eet? Doe de Food Print Challenge, kook in de tuin met SOEPA en trommel op echte Afrikaanse drums. Lees meer
oogstweek
TIP 2: APPELPLUKDAG HAARSE GAARD
Zaterdag 24 september kun je van 10:00 tot 16:00 zelf appels plukken bij de Haarse Gaard. Voel je een echte fruitteler in de boomgaard van de familie van Rossum. Voordat je aan de slag kunt volg je eerst de plukinstructies. Na afloop van het plukken wordt je oogst gewogen en afgerekend. De kinderen kunnen een ritje maken in de pluktrein door de boomgaard, hun eigen verse sapje persen, ponyrijden, springen op het springkussen of laat je schminken. Er is ook van alles te proeven, eet een ambachtelijk ijsje of drink wat lekkers op het terras. Je kunt ook voor je naar huis gaat shoppen in de boerderijwinkel en al het lekkers van de boer mee naar huis nemen. Het makkelijkst is om de boomgaard te bezoeken op de fiets aan de Thematerweg 8 in Haarzuilens. En vergeet niet een tas of mand om je oogst in mee te nemen!
plukdag-haarse-gaard
TIP 3: FIEPERDEPIEP FESTIVAL
Wie kent ze niet; de illustraties van Fiep Westendorp. Vooral bekend van de tekeningen voor de boeken van Annie M.G. Schmidt en Mies Bouhuys. Denk aan Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Pim & Pom. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren en daarom is het feest! Zondag 25 september kun je daarom genieten met je kinderen van een theaterbelevenis over het werk van Fiep Westendorp. Er is een echte oude Engelse Fiepbus waar je kunt spelen en knutselen, bezoek een voorstelling of ga kijken bij de interactieve theaterspeeltuin. Leuk voor kinderen vanaf 2 jaar. De hele dag te bezoeken van 9:30 tot 17:00 bij podium Hoge Woerd.
Red double decker London bus isolated on white with a clipping path
TIP 4: ROMMELMARKT BUURTSPEELTUIN ALBATROS
Zondag 25 september van 12:00 tot 16:00 kun je op zoek naar leuke spullen bij de rommelmarkt in buurtspeeltuin de Albatros. Bij slecht weer of weinig inschrijvingen gaat de rommelmarkt niet door. Houd voor het laatste nieuws de website van www.welzaamutrecht.nl in de gaten. De kinderen kunnen zich tijdens de markt ook laten schminken. De markt wordt georganiseerd door bewoners in samenwerking met stichting Welzaam. Locatie rommelmarkt: Yzenvarensingel 12 in Vleuterweide. Lees meer

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven