Van Vinex tot Vicus: editie Veldhuizen

22 september 2016 15:16  Redactie  Reageer

Leer bij “van Vinex tot Vicus” alles over de geschiedenis van Veldhuizen

Veldhuizen is een wijk waarin al eeuwen wordt gewoond en geleefd. Daarom kunnen bewoners tijdens burendag 2016 (aankomende zaterdag, 24 september) alles leren over hoe de bewoners hier vroeger leefden en over hun verhalen uit deze wijk.

3000 Jaar geschiedenis komt aan bod tijdens een leuke, eigentijds korte film. Hierin zullen ook dronebeelden van Veldhuizen vertoond worden. Na de film wordt er een korte wandeling door de wijk georganiseerd en ook dan zal er het een en ander uitgelegd worden. Aan het eind van het programma is er een petje op – petje af quiz, waarbij je de kennis die je die dag hebt opgedaan kan testen. Ook is er een informatiestand van Historische vereniging aanwezig. Deze vereniging zet zich in voor het uitdragen van het cultuurhistorisch erfgoed.

Het programma duurt van 13:30 uur tot circa 15:30 uur. Als het druk is, zullen er meer wandelingen plaatsvinden en is het voor die groep dus later afgelopen. De informatiestand staat er van 13:00 tot 16:30 uur. De minimale leeftijd is acht jaar en deelname is gratis. De locatie is Buurtcentrum de Pijler (Bovenpolder 80).

In 2017 zal er een soortgelijke “van Vinex tot Vicus“dag voor de wijken Vleuterweide, Parkwijk, Terwijde, ’t Zand, Hoge Weide en Grauwaart plaatsvinden.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website