Blog: Zelf appels plukken in de boomgaard

Afgelopen zaterdag was het de jaarlijkse landelijke Appelplukdag. Wat een heerlijk zonnige dag was het en wat een perfect uitje om samen met je Mini(‘s) te doen! Op deze dag stellen een groot aantal fruitteeltbedrijven hun boomgaard open voor het publiek. Van te voren krijg je heuse ‘plukinstructies’ (appels draai je rond tot ze vanzelf loslaten en de peren ‘knik’ je omhoog om ze los te maken, het werkt echt!). Met een stevige tas mag je vervolgens zelf de boomgaard in om daar je appels en peren zelf van de bomen te gaan plukken! Super leuk (en ook leerzaam) natuurlijk voor je mini om je eigen appels en peren te kunnen plukken in de boomgaard en die daarna gelijk lekker op te mogen eten.

2016-09-24-photo-00002324-1

De appels en peren hangen op ‘kindhoogte’, dus de Mini’s kunnen ze ook makkelijk zelf plukken.

2016-09-24-photo-00002325

Hmm, lekker! De appels en peren worden na het plukken afgewogen en afgerekend in de boomgaard.

2016-09-24-photo-00002327

Na het plukken mogen de kinderen zelf hun appels schillen met een appelschilmachine. De Mini’s vonden het erg leuk om te doen en de appels gingen vervolgens met veel smaak en gemak naar binnen :-).

Na het  plukken van de appels maakten we nog een gezellig ritje met de pluktrein door de boomgaard. De Mini’s speelden ook heerlijk in de speeltuin, in het speelhuisje met glijbaan, op de trampoline en het springkussen. Wij genoten ondertussen van een heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

 

img_7082

Heb je de nationale Appelplukdag van afgelopen zaterdag gemist en kan je niet wachten tot volgend jaar? Aanstaande zaterdag 1 oktober is er tussen 10.00 – 16.00 uur nog een Appelplukdag bij Landwinkel De Groene Ham in Vleuten (Parkweg 22a, 3451 RJ Vleuten).

img_7096-1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].