Wekelijkse weekend uittips met kids

Proeven in de Kunstkeuken van de Vrijstaat, kleding en speelgoed scoren tijdens een leuke kinderkledingbeurs, een bezoek aan Dierenweide de Kraal of duik het theater in met je kind. Het voorjaar begint goed in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Met deze tips kom je het weekend wel door. Vermaak voor jong en oud. Regio Leidsche Rijn heeft wat ideeën voor dit weekend op een rijtje gezet. Fijn weekend!

TIP 1: KUNSTKEUKEN DE VRIJSTAAT
Met ingang van 1 oktober t/m 27 november kun je bij de Vrijstaat elke zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 “proeven” in de KunstKeuken. Chef Jasper Udink-ten Cate tovert het Gebouw om tot Kunstkeuken waar koks kunstenaars zijn. Je stelt je eigen kunstmenu samen en zet al je zintuigen in om de mooiste creaties te maken. Wat dacht je van eetherinneringen bottelen in een fles, kleigerechten maken of creëer je eigen eetbare parfum! Neem samen met je kinderen een kijkje en kom proeven van alle gangen. Reserveren is aanbevolen indien je kiest voor het maken van een compleet kunstmenu samen met Chef Jasper. De entree is 5 euro per persoon en 17,50 voor een gezin.
De Vrijstaat -Kunstkeuken flyer
TIP 2: KINDERKLEDINGBEURZEN
Het najaar is begonnen en het is weer tijd om je kledingkast op te ruimen of aan te vullen. Dat kan zaterdag 1 oktober tijdens maar liefst drie kinderkledingbeurzen in Vleuten, in De Meern en in Langerak. Bij de kinderkledingbeurs op de Kees Valkensteinschool in Vleuten vind je van 9:30 tot 11:30 tweedehands kleding overzichtelijk gesorteerd. Er is een grote variatie aan kleding (maat 92 t/m 176) en speelgoed. Bij het Vereenigingsgebouw De Meern is een kinderkleidingbeurs en verkoop van klein speelgoed van 9:30 tot 12:00.
Tijdens de kinderkledingbeurs in Buurtcentrum Voorn in Langerak zijn er 45 particulieren aanwezig die kleding en speelgoed verkopen die een tweede leven verdienen. Verder zullen er op de beurs drie webwinkels uit de regio aanwezig zijn, te weten Cute ’n Cool, Kiekeboekids en POMPdeLUX. Van 10:00 tot 12:00 is iedereen welkom. Beide kledingbeurzen zetten zich tevens in voor een goed doel.
2014-04-11_kinderkledingbeurs_1_small
TIP 3: OPEN DAG DIERENWEIDE DE KRAAL
Zaterdag 1 oktober viert Dierenweide De Kraal feest! Ze bestaan op 4 oktober 2016 alweer 8 jaar. Van 13:30 tot 16:00 kun je langskomen bij de dierenweide in park Hoge Weide om het feest mee te vieren. Kom kijken bij de schapen, geiten en de kippen. Voor de kinderen is er een knutseltafel aanwezig, iemand die schminkt en ze mogen lekker springen op het springkussen. Voor alle bezoekers is er een hapje en een drankje. Lees meer
Dierenweide de Kraal 2015
TIP 4: EEN THEATERVOORSTELLING BIJ PODIUM HOGE WOERD
Een nieuwe voorstelling van Theater Terra voor het hele gezin (6+) is Dummie de Mummie. Deze avontuurlijke voorstelling gaat over de vriendschap tussen een gewone jongen en een echte mummie. Naar het populaire boek van Tosca Menten. De voorstelling draait zaterdag 1 oktober om 16:00. Is jouw kind nog ietsje ouder (10+) en niet bang aangelegd? Kom dan zondag 2 oktober naar Molman van Het Filiaal Theatermakers. Durf jij toe te treden tot de wereld van Molman in deze zeecontainer? Een voorstelling over angst, moed en het verlangen naar daglicht. Een bijzondere voorstelling die je niet mag missen. Hij draait twee keer zondag om 14:00 en om 16:00 uur. Kaarten voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar via de website van het theater.
Molman voorstelling
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].