Oogstweek was groot succes

Om de nieuwe Utrechtse oogst te verwelkomen, was het van 18 t/m 25 september de “Oogstweek”. De vele mensen, de leuke activiteiten en het prachtige weer maakten van deze Oogstweek een groot succes. De activiteiten trokken bij elkaar ongeveer 7000 bezoekers aan, verspreid over zeven plekken in Utrecht. Al deze activiteiten, georganiseerd door Utrecht Natuurlijk, stonden in het teken van lokaal, duurzaam en gezond voedsel.

In Leidsche Rijn vonden er ook activiteiten omtrent de Oogstweek plaats, namelijk in Steede Hoge Woerd. Zo was er daar een expositie van Utrecht4GlobalGoals te bewonderen. Daarbij vond vrijdagavond 23 september de Food & Filmavond in samenwerking met Youth Food Movement en Local2Local plaats. Bezoekers keken samen de film Encarnación en gingen daarna in gesprek met de filmmaakster Tanja Nabben. Vervolgens hebben ze heerlijk gedineerd bij Castellumcafé.
Zaterdagochtend 24 september was er een Wildplukexcursie van Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Het festival “hier & daar”, dat zondag 25 september plaatsvond, trok ongeveer 500 bezoekers. Ook hier stond lokaal en duurzaam eten centraal; een gevarieerd programma in samenwerking met Fairtrade Utrecht, Utrecht4GlobalGoals en Local2Local gaf een wereldlijke blik op ons voedsel. Ook volgden veel kinderen op het festival een workshop Afrikaanse drums, gingen bezoekers de ingrediënten voor hun eigen pannenkoek bij elkaar zoeken en konden zij de foot-print-challenge doen.

Tijdens de Oogstweek hebben veel mensen dus belangrijke dingen en leuke feitjes over lokaal, duurzaam en gezond voedsel geleerd. Het was, kortom, een zeer geslaagde week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven