Invaren brugdelen Dafne Schippersbrug pas vanaf zaterdag 15 oktober

Het inhijsen van de Dafne Schippersbrug afgelopen zaterdag, 1 oktober, liep anders dan gepland. De aannemer en onderaannemer Mammoet besloten de werkzaamheden te staken toen ze merkten dat de hoofdkabel flexibeler reageerde dan verwacht. Ze konden de veiligheid niet garanderen en moesten de werkzaamheden uitstellen tot zaterdag 15 oktober. 

De brug zou volgens de planning eind van dit jaar opgeleverd moeten worden. Soms blijkt dat ondanks zorgvuldige voorbereiding dingen anders gaan dan gepland. Toch heeft deze vertraging van 2 weken geen invloed op de oplevering eind 2016. Het leuke is, als je dacht het spektakel gemist te hebben, dat je alsnog 15 oktober kunt komen kijken naar het invaren van de brugdelen.

De werkzaamheden zijn te volgen live via internet of op de eerste rang vanaf een tribune bij Oog in Al. Vanaf 22:00 uur kun je vanaf de parkeerplaats aan de Johan Wagenaarkade de tribune bereiken en het spektakel van dichtbij meemaken. Die avond is ook een expert aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden die op dat moment plaatsvinden. Aan de Leidsche Rijn zijde van de brug kun je de werkzaamheden aan de brug volgen in het verlegde van de Langerakbaan/Hogeweidebaan. Daar krijg je ook informatie over de stappen die volgen bij de bouw van de brug.
26-09-2016_bouw_dafne_schippersbrug_10 26-09-2016_bouw_dafne_schippersbrug_7

1 gedachte over “Invaren brugdelen Dafne Schippersbrug pas vanaf zaterdag 15 oktober”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.