Yoga voor senioren

Voor iedereen is het belangrijk om voldoende te bewegen en fit te blijven. Dit kan echter een probleem worden naarmate je ouder wordt, terwijl juist dan lichaamsbeweging extra belangrijk is om pijnlijke spieren, gewrichtsklachten en een hoge bloeddruk te voorkomen of te bestrijden. Yoga zou een goede oplossing kunnen bieden. Daarom worden er nu in Het Seniorennest (Langerakbaan 501-601) yogalessen voor senioren gegeven. Dit initiatief wordt ondersteund door Doenja Dienstverlening.

Waarom yoga?
Yoga is een rustige vorm van lichaamsbeweging en daarom goed geschikt voor ouderen. Yoga staat naast ontstressingsmethode ook bekend als een manier om de lichamelijke houding van mensen te verbeteren: doordat de oefeningen de spieren versterken en ze jou bewuster van jouw houding maken, zal jij bijvoorbeeld minder snel met een veel te kromme rug zitten. Een goede houding is voor ouderen belangrijk om pijnlijke (rug- en nek)klachten te voorkomen. Ook helpt yoga tegen hartklachten en een te hoge bloeddruk, wat ook klachten zijn die vaker voorkomen bij oudere mensen. Verder train je bij yoga jouw evenwicht, ook een belangrijk punt bij ouderdom. Daarbij zou yoga de symptomen van artritis kunnen verlichten.

Yoga in Het Seniorennest
De yogaoefeningen die aan bod komen zijn mild en kunnen volledig aangepast worden aan ieders individuele mogelijkheden. De oefeningen worden zittend en, indien mogelijk, staand uitgevoerd. Verschillende oefeningen komen aan bod, waaronder oefeningen om de gewrichten en spieren soepeler te maken, oefeningen om de spieren sterker te maken, oefeningen om de houding te verbeteren, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

De yogalessen vinden plaats in Het Seniorennest op Langerakbaan 501-601 (achterzijde flatgebouw) op maandagavond. De groep van 19:30 uur tot 20:30 uur zit vol, de groep van 20:30 uur tot 21:30 uur biedt nog plaatsen. De kosten bedragen 32 Euro voor 8 lessen. Dit dient contant betaald te worden tijdens de eerste of tweede les. Opgeven kan bij Linda van Oostrum (yogadocente en fysiotherapeute) door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 06-16430898.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven