Wekelijkse Weekend uittips met kids

Speciaal voor de mama’s onder ons is er vrijdag Mamacafé bij Parkrestaurant Anafora in het Maximapark. Ter ere van de kinderboekenweek 2016 is er zaterdag een spannende voorstelling Juwelen-Oma in Bibliotheek Parkwijk. Je kunt ook die dag kokkerellen bij de Brunch Club van Soepa op het terrein van Boer Goes. Sluit vervolgens het weekend af met een gezellig bordspel bij de Dobbelix spellenmiddag in Vleuten. Kijk voor meer tips eens in onze agenda.

Mama CafeTIP 1: MAMACAFE LEIDSCHE RIJN
Het is de eerste vrijdag van de maand en dus is er weer Mamacafé bij Parkrestaurant Anafora in het Maximapark. Alle moeders met een baby, dreumes, peuter, kleuter of scholier zijn daar welkom van 10:00 tot 12:00 uur. Ook voor aanstaande moeders is het een leuk uitje om andere ouders te ontmoeten. De entree is gratis, je betaalt voor je eigen consumptie. Wissel ervaringen uit en stel je vragen aan deskundigen: een kraamverzorgende of coach. Handig is dat er ook een medewerker van de kinderopvang aanwezig is om met de kinderen te spelen. De wat oudere kinderen kunnen zich natuurlijk vermaken in de naastgelegen Bosspeeltuin. Kortom leuk voor (aanstaande)moeder en kind.

juwelen-omaTIP 2: KINDERBOEKENWEEK VOORSTELLING JUWELEN-OMA
Voor altijd Jong! is het thema van de kinderboekenweek 2016. Het gaat over opa’s en oma’s. Deze zaterdag 8 oktober is er een voorstelling ter ere van dit thema voor kinderen van 5-10 jaar. De voorstelling Juwelen-Oma gaat over een jongen die elke vrijdagavond bij zijn oma moet logeren. Hij vind het maar saai en wil liever niet. Tot hij op een dag ontdekt dat zijn oma misschien nog niet zo saai is als hij denkt, wanneer hij een pot vol juwelen ontdekt. Samen met zijn Oma gaat de jongen op avontuur! De voorstelling duurt 45 minuten en start om 10:30 uur in Bibliotheek Parkwijk. Het is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

soepa brunch clubTIP 3: SOEPA BRUNCH CLUB
Eén keer per maand op zaterdag kunnen kinderen van 4 t/m 9 jaar deelnemen aan de Brunch Club van Soepa. Van 10:00 tot 12:00 gaan de kinderen aan de slag met eten en dit keer is het thema (gezonde) toetjes. Je kunt je inschrijven tot vrijdag 10:00 (de dag voor aanvang van de workshop). De kosten zijn 12,50 euro inclusief alle ingrediënten. Uiteraard worden de zelfgemaakte gerechten gezamenlijk opgegeten of mee naar huis genomen. Door de samenwerking met Boer Goes kunnen de kinderen ook nog een leuke speurtocht lopen op het terrein van Boer Goes. Ze leren op een leuke manier waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal groeit in de tuin. Trek je boerenlaarzen aan en veel kookplezier!

DobbelixTIP 4: DOBBELIX SPELLENMIDDAG
Zondag 9 oktober is het weer tijd voor de spellenmiddag van Dobbelix. Bij de Brouwerij in Vleuten is iedereen welkom vanaf 14:00 die graag een bordspelletje speelt. Je kunt er nieuwe spellen uitproberen of je kunt je eigen spel promoten. Er zijn altijd andere enthousiaste bordspelfanaten aanwezig om mee te spelen. De toegang is gratis. Leuk om samen met je wat oudere kids aan deel te nemen.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].