Blog: Ook Senioren-assistent laat wensen in vervulling gaan

Vandaag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Deze dag staat in het teken van wensen in vervulling laten gaan. Denk hierbij aan het programma van Geer en Goor, maar ook vrijwilligersorganisaties proberen hier aandacht aan te geven. UWassistent en Senioren-assistent vervullen ook wensen, alleen dan het hele jaar door. Graag geef ik een voorbeeld van welke wensen ik soms dagelijks in vervulling laat gaan. Ik zorg namelijk via Senioren-assistent voor een echtpaar dat rolstoelafhankelijk is. Zij kunnen dus niet meer zelfstandig leuke dingen ondernemen en bepaalde wensen vervullen. Na een redelijk lang ziekbed van een van beiden, hebben wij een mooi wensenlijstje gemaakt van wat dit echtpaar graag nog samen zou willen doen met mij als gezelschapsmaatje.

Varen over de Vecht en Loosdrechtse plassen
Het echtpaar heeft vroeger zelf een boot gehad en wilde dit tochtje zo graag nog een keer beleven. Graag met het oude bootje wat zij vroeger hebben gehad. Deze mensen waren zo ontzettend blij dat hun wens in vervulling kon gaan. Meneer heeft zelfs nog een heel stuk zelf gevaren, geweldig!

Varen over de Vecht

Een rondvaart door Amsterdam
Je komt al meteen bij de vraag: hoe komen we daar in Amsterdam en zijn er wel rondvaartboten met rolstoelliften? We hebben dit allemaal kunnen regelen en gelukkig waren er mogelijkheden om met de rolstoel een rondvaartboot op te gaan. Het echtpaar heeft een onvergetelijke middag in Amsterdam beleefd! En ik was blij dat een prachtige wens, mede door Senioren-assistent, in vervulling kon gaan.

rondvaart door Amsterdam

Zoals jullie wel gemerkt hebben houden deze mensen van varen. Nou vinden wij dit ook een redelijk makkelijke activiteit om uit te voeren. Met een rolstoel een drukke markt bezoeken wordt al een stuk lastiger en is een ander verhaal. Dus laten we wens 3 in oktober in vervulling gaan en dat is varen door de Rotterdamse haven!

Deze prachtige wensen, die ik naast de normale begeleiding van deze mensen mag vervullen, maakt mijn werk fantastisch. Tegelijkertijd besef ik dat het ook hard nodig is. Wat als ze deze hulp niet hadden? Dan konden zij nooit een dagje weg of er gezellig samen op uit. En ik kan jullie zelfs verklappen dat deze prachtige mensen graag op reis met mij zouden gaan, zodat ze toch op vakantie kunnen. Als je lichaam niet meer meewerkt, maar je geest nog wel en je zou nog zo ontzettend graag dingen willen ondernemen.. Dan moet je wel voor 100% op iemand kunnen vertrouwen.

Hopelijk mag ik het komende jaar nog heel veel wensen in vervulling laten gaan, zodat deze mensen gelukkiger worden. En stiekem word ik hier toch ook een heel gelukkig mens van!

Groet, Daphne

Ook een wens in vervulling laten gaan?
Mocht u nou ook graag een wens in vervulling willen laten gaan, voor uzelf of voor iemand anders, maar daar toch een paar extra benen voor nodig hebben, of gewoon een gezellig kletspraatje willen met een van onze dienstverleners, neem dan contact op met Liesbeth Pauw van Senioren-assistent (onderdeel van Uwassistent).

Meer informatie treft u in de flyers hieronder. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

folder-senioren-assistent

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven