Genealogie cursus van start op 8 november

In november wordt in het Documentatiecentrum van de Historische vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn weer een cursus Genealogie gegeven. Tijdens de cursus wordt uitgelegd hoe de bevolkingsadministratie de afgelopen 500 jaar werd bijgehouden, welke bronnen kunnen worden geraadpleegd om uw voorouders te vinden, hoe u in de archieven en op het internet kunt zoeken en hoe u de gevonden informatie kunt ordenen en presenteren. Bij voldoende belangstelling wordt een bezoek aan het Utrechts Archief gebracht om u vertrouwd te maken met het opzoeken van gegevens.

De cursus is ook geschikt voor diegenen die al enige tijd met genealogisch onderzoek bezig zijn en hun kennis willen opfrissen. Tijdens de cursus wordt een cursusdictaat van 40 pagina’s uitgereikt.

De 4 cursusavonden worden gehouden op dinsdag 8, 15, 22 en 29 november 2016 van 20.00 – 22.00 uur in de Broederschapshuisjes (Dorpsstraat 1 te Vleuten).
De vereniging werkt samen met de afdeling Utrecht van de Nederlandse Genealogische Vereniging. De docent is Kees Rasch. De cursuskosten bedragen € 50,- inclusief het cursusdictaat.

U kunt zich opgeven voor de cursus via het aanmeldingsformulier in het bericht op onze website. http://histvervdmh.nl/genealogiecusrus-2016/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.