Subsidie voor 2 of meer isolatiemaatregelen

Door de nieuwe subsidieactie van de overheid die gestart is op 15 september 2016 kun je flinke korting krijgen op het uitvoeren van isolatiemaatregelen. Als je meer dan 2 isolatiemaatregelen tegelijk treft dan kun je 20 procent subsidie krijgen. Het BTW tarief op arbeidsloon voor isolatie van de woning is 6 procent. De gemeente Utrecht geeft ook nog eens subsidie op groene daken en zonneboilers. Een aantrekkelijker regeling.

Door het treffen van diverse isolatie maatregelen kun je veel geld besparen op energiekosten. Het is daarnaast natuurlijk ook goed voor het klimaat en verhoogd je wooncomfort. De maatregelen die je moet treffen kosten geld, maar zijn nu door de subsidie aantrekkelijker om te laten uitvoeren.
Een berekening van Milieu Centraal laat zien dat het lagere btw-tarief op arbeidsloon het isoleren van een eengezinswoning met vloer-, dak-, spouwmuur- en glasisolatie het 1300 euro goedkoper maakt (prijspeil 2014/2015).


Advertentie:

Maandagavond 10 oktober is er door de bewonersvereniging Energie-U en de gemeente Utrecht een informatieavond georganiseerd over isolatie en over de overheidssubsidie. De avond vind plaats in paviljoen Op Westplein 1001 en start om 19:30. Meer informatie kun je vinden op www.energie-u.nl Er is maar beperkt plaats dus geef je snel op bij infoavond@energie-u.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.