Blog: Leuke apps voor grote mensen deel 1

Een vorige keer blogde ik over leuke apps voor kinderen. Maar wij, grote mensen, zijn natuurlijk ook graag digitaal bezig. Heerlijk om jezelf ff terug te trekken uit het drukke gezins/werkleven. Ff in je papa- of mamabubble. Daarom wil ik dit keer een aantal apps, speciaal voor alle grote mensen delen met jullie. Beware, een aantal zullen ook door je kids leuk gevonden worden šŸ˜‰

aging-booth

Aging Booth (gratis voor ios en android)

Het is een hele simpele app voor zowel smartphone als tablet. Je maakt een foto ter plekke of je upload er een uit je filmrol en de app gooit er een paar standaard filters overheen. Het enige dat je hoeft te doen is er voor te zorgen dat er een gezicht met twee ogen in de lens kijkt. Verder moet je er even op letten dat de zogenaamde ‘markers’ voor de ogen, de mond en de kin ongeveer juist staan. Je kan de foto opslaan en delen met wie je wilt. Ik kreeg de app door als tip voor de kinderboekenweek. Die heeft al thema dit jaar ‘voor altijd jong’. Ik heb met de kids uit mijn klas iedereen veranderd in een opa of oma, een lol dat ze hadden. Probeer het gerust uit op je familie en vrienden!

maps-me

Maps Me (gratis voor iOS en Android)

Deze tip kreeg ik van een collega. Het is een navigatie app die ook werkt zonder internet. Collega noemt het een ideale app voor op vakantie. Maar het werkt ook prima ook in eigen land. Als ik de app open, download die meteen de kaart van Utrecht aan de hand van mijn locatie. De app werkt het best als het gebruik kan maken van je locatie, dus geef toestemming om die te gebruiken als je deze app voor het eerst opent. Je kan navigeren naar je bestemming door aan te geven of je gaat lopen, fietsen of met de auto bent. Op de kaart staan al icoontjes voor bijzonderheden in je omgeving. Als je daar op klikt, krijg je extra informatie te zien zoals het adres, de coƶrdinaten en soms ook een website als je op zoek bent naar meer informatie (hier heb je natuurlijk wel internet voor nodig om dat te bekijken). Je kan ook specifiek zoeken in bepaalde categorieƫn, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een restaurant in de omgeving. Lijkt me inderdaad een hele handig app, ook als ik bijvoorbeeld iets op ga halen dat ik via marktplaats heb gekocht. Hoef ik niet meer van te voren te kijken waar het is, maar kan ik gewoon deze navigatie gebruiken. Via google maps moet je toch altijd internet hebben aanstaan als je verkeerd rijdt en je route aangepast moet worden.

luisterbieb

Luisterbieb (gratis voor iOS en Android)

Met deze app kan je een groot aantal luisterboeken downloaden uit de openbare bibliotheek. Als je lid bent van de bibliotheek heb je beschikking over nog meer boeken (premiumboeken). Er staat van alles in deze app: literatuur, spanning en detectives, jong volwassenen, fantasy, chicklits, historische romans, hoorspellen…Er zijn ook luisterboeken voor kinderen van o jaar tot 15 jaar en er is een speciale categorie voor jongeren die moeten lezen/luisteren voor hun lijst.

Luisterboeken…niet alleen voor ouderen, slechtzienden en dyslecten. Maar ook heel handig voor mensen die even naar een verhaal willen luisteren zonder te hoeven bladeren in een boek. Je kan dus gewoon een boek ‘lezen’ zonder dat je partner die misschien al/nog ligt te slapen daar last van heeft. Nog een tip: een bibliotheek-abonnement voor kinderen t/m 17 jaar is gratis. Die gegevens kan je ook gebruiken om je account van de luisterbieb aan te koppelen. Heb je ook toegang tot alle premiumboeken!

alhambra

Alhambra (2,99 voor iOS en Android)

We spelen thuis graag bordspellen zoals Kolonisten van Catan en Carcasonne. En yes, die zijn ook verkrijgbaar voor de tablet! Een van de spellen die we graag spelen en die in aanschaf niet zo duur is, is Alhambra. Het is het begin van de 13e eeuw en de bouw van de Alhambra is begonnen. Je moet zorgen dat voldoende geld hebt om stukken van het gebouw te kunnen kopen en zo je eigen Alhambra te bouwen. Als je het bordspel al kent, kan je het meteen spelen. Anders kan je een interactieve tutorial volgen als je de regels niet (meer) kent. Je kan het alleen spelen, tegen de computer, tegen meerdere andere spelers. Online of gewoon door middel van pass and play. Echt een aanrader! Andere bordspellen voor op de tablet die je misschien ook wel kent: Kolonisten van Catan, Carcasonne en Ticket to Ride. Voor deze apps geldt: duur(der) in aanschaf, zeker als je alle uitbreidingen erbij koopt, maar wij vonden het meer dan waard. Het scheelt ons in ieder geval een krat aan spellen op vakantie. Zeker nu er kinderen zijn, is daar geen ruimte voor in de auto. En thuis pakken we gewoon het bordspel erbij hoor šŸ˜‰

Vinexjuffie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.