Herfstvakantie tips met kids

Bij uitstapjes tijdens de herfstvakantie denkt de redactie van Regio Leidsche Rijn aan een knusse binnenactiviteit vanwege herfstachtig weer. Laten we deze vakantie nu eens genoeg van dat soort mogelijkheden in de buurt hebben! Wat dacht je van een jeugdvoorstelling in het theater, bezoek een leuke kinderfilm of ga naar alles kids XXL The Wall. Je kunt ook samen terug in de tijd tijdens een workshop in de bibliotheek, een bezoek aan de archeologiedagen in het Museum Hoge Woerd of wordt stylist bij Kasteel De Haar. Fijne vakantie!

BibliotheekTIP 1: ZAT 15 OKT – KIDSBOEKENWEEK COLLEGE EN WORKSHOP
Een leuke afsluiter van de kinderboekenweek voor jouw kind is misschien wel het Kidsboekenweek College in de bibliotheek van Vleuterweide. Hier komen kinderen van 8 tot 12 jaar alles te weten over hoe er werd geschreven in de tijd van hun opa en oma of nog verder terug in de tijd. Ze leren alles over het schrift van de oermens, het spijkerschrift, hiërogliefen, het alfabet, het monnikenwerk en de uitvinding van de boekdrukkunst. En uiteraard de tablet kan natuurlijk niet ontbreken in deze moderne tijd. Na afloop van het college gaan de kinderen aan de slag in de workshop ‘geheimschrift op kleitabletten’. Neem opa en oma gezellig mee! Van 13:30 tot 15:00 ben je welkom. Je moet wel vooraf even reserveren!

herfststukjesTIP 2: ZAT 15 OKT- 23 OKT: JEUGDTHEATER – HERFSTSTUKJES
In de herfstvakantie is er super veel jeugdtheater bij Podium Hoge Woerd voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Om de keuze wat makkelijker te maken zetten we de opties even op een rijtje:
16 okt 14:00 uur BonteHond: Klucht 6+
17 okt 10:30 of 12:30 BonteHond: Aaipet 2,5+
17 okt 15:00 uur BonteHond: Dit is geen Theater 8+
18 okt: 15:00 uur T.G. Winterberg: In de Maneschijn 4+
21 okt: 15:00 uur NTJONG: Zebra Zebra 5+
23 okt: 15:00 uur Het Filiaal Theatermakers: Spoor 6+
Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaartjes op de website van Podium Hoge Woerd. Tickets verkrijgbaar vanaf 8,50 euro.

20160904_172219TIP 3: VRIJ 14 T/M 16 OKT: NATIONALE ARCHEOLOGIEDAGEN
Bij de start van de herfstvakantie val je met je neus in de boter bij Museum Hoge Woerd tijdens de Nationale Archeologiedagen. Bezoek de expositie ‘3000 jaar wonen en werken’ op vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober of neem deel aan één van de rondleidingen op zaterdag 15 of zondag 16 oktober. Aanmelden kan via de website van het museum. Kruip in de huid van een echte archeoloog een ontdek hoe de mens leefde en hoe hij zijn omgeving heeft vormgegeven. Je maakt een reis door de tijd door middel van deze interactieve en multimediale beleving.

De Schalm in De MeernTIP 4: WOE 19 OKT – KINDERFILM IN DE SCHALM
Heerlijk op woensdagmiddag even naar de film. Welk kind wil dat nu niet? In de Schalm in De Meern draait de kinderfilm Kung Fu Panda. Voor 2,50 euro kunnen ze samen met vriendjes, broer of zus plaatsnemen in de bioscoop. Bij de prijs inbegrepen zit een drankje verzorgt door De Schalm. De zaal gaat open om 13:30 uur en de film start om 14:00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

juniorstylistvandehaarTIP 5: KASTEEL DE HAAR – JUNIOR STYLIST VAN DE HAAR
Tijdens de vakantie kunnen kinderen ontdekken hoe je een kasteel inricht en ontwerpt. Is jouw kind een echte stylist in de dop? Dan mag je dit niet missen. Help de stylist bij het vinden van stoffen, teken als een kunstenaar en ontdek wat een architect doet. De kinderen gaan aan de slag met opdrachten om zo benoemd te worden tot ‘Junior stylist van De Haar’. Na afloop ontvangen ze een officieel stylisten-diploma. Met dit diploma kunnen ze een leuke verrassing ophalen bij Koetshuis de Haar. Kasteel de Haar beloond ook de mooiste tekening van een kasteel met een extra prijs: een kinderfeestje bij het Koetshuis! Pak die knutselspullen maar en ga aan de slag! Kinderen betalen 12 euro inclusief een opdrachtenboekje. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van De Haar.

The WallTIP 6: 17 T/M 23 OKT – ALLES KIDS XXL EVENT AREA THE WALL
Elke dag in de herfstvakantie worden er super veel leuke workshops georganiseerd bij de event area in The Wall. Elke dag is er gratis entree van 10:00 tot 17:00 uur. Meld je vooraf wel even aan via een email. Volg een DJ workshop in de bus, een knutselworkshop, ga met je nerf het gevecht aan in de Blast-zone, doe mee aan Nose Junior Songfestival of neem je skates mee naar het skatepark ’the wall on wheels’. Kijk voor het complete overzicht en programma op de website van The Wall.

OVERIGE TIPS:
Wat natuurlijk ook altijd leuk is om te doen in de vakantie:
Een bezoek aan Geertjes Hoeve: ma t/m zat 10:00 tot 17:00 en zo 11:00 tot 17:00. Spelen op de overdekte strobaan en knutselen in boerensfeer. Voor een impresse lees je hier het blog van LangerakMam.
Een gezellig middagje naar de bioscoop met de hele familie kan natuurlijk ook bij CineMec. Of bezoek de extra dagen kunstkoken bij de Vrijstaat op 19, 20 en 21 oktober.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven