Update: Politiehelikopter ingezet na brand vluchtauto en mogelijke schietpartij (fotos’s)

Een autobrand op een parkeerterrein van sportpark Rijnvliet wordt in verband gebracht met een schietpartij wat kort daarvoor in Kanaleneiland afspeelde. De politie heeft een grote zoekactie opgezet waarbij ook een politiehelikopter is ingezet.

Rond 19.50 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op een parkeerterrein bij de voetbalvelden van sportpark Rijnvliet. De plek is inmiddels afgezet door de politie die daar met kogelvrije vesten aanwezig is. Bij de zoekactie zijn honden en een politiehelikopter ingezet. Het vermoeden bestaat dat de dader nog in de buurt is. Een omstander laat weten een man te hebben gezien die iets in zijn hand had wat sterk naar benzine rook. De getuigen laat weten dat de verdachte vervolgens richting Strijkviertel gevlucht is en daar op een parkeerterrein in een auto gestapt om te vluchten richting de A12. Een politiehelikopter speurde geruime tijd de omgeving van Strijkviertel af.

De autobrand gebeurde vlak na een mogelijke schietpartij op de Pearsonlaan in Kanaleneiland waar na het incident de politie in grote getale aanwezig was. Het vermoeden bestaat dat er een relatie is tussen de mogelijke schietpartij en de uitgebrande vluchtauto op Rijnvliet. Bij de schietpartij waren twee auto’s bij betrokken. Waarschijnlijk is één van de auto’s uitgebrand en de ander gebruikt om te vluchten.

Update

n de Rijnstraat in Zuid zijn vanavond vier mannen met groot machtsvertoon opgepakt. Dat gebeurde na een lange achtervolging die begon in Utrecht en over onder andere de A2 in de Rivierenbuurt eindigde.

autobrand_vluchtauto_rijnvliet_leidsche_rijn_6
autobrand_vluchtauto_rijnvliet_leidsche_rijn_5 autobrand_vluchtauto_rijnvliet_leidsche_rijn_4 autobrand_vluchtauto_rijnvliet_leidsche_rijn_3 autobrand_vluchtauto_rijnvliet_leidsche_rijn_2

34 gedachten over “Update: Politiehelikopter ingezet na brand vluchtauto en mogelijke schietpartij (fotos’s)”

    1. Sabina En Daniel Frankhuisen pffff ja, op de Pearsonlaan, vlakbij de school van Ayla, waar ik op dat moment was. Niks van gemerkt, maar er waren allerlei straten afgezet, dus ik had geen idee hoe ik nou de wijk uit moest, hahaha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.