Blog: Gun je huid rust in oktober

Ontspannen of juist trainen? Met gerichte behandelingen zoals bindweefselbehandelingen verbetert Centrum Phoenix de conditie van uw huid. Daarnaast is het belangrijk om uw huid en ook uw lichaam en geest voldoende rust te geven.

De huid liegt niet! Vaak wordt pas na enige tijd duidelijk wat de gevolgen van de zon zijn. De huid is verslapt en de rimpels tonen zich onherroepelijk. In de blog van juli 2016 stond ik al stil bij de gevolgen voor de huid van te veel zonlicht. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen, zoals de peelings waar de blog van september 2016 over ging. Zie onze blog pagina voor alle voorgaande blogs.


Advertentie:

Massages
Deze keer gaat de aandacht naar het nemen van voldoende rust. Belangrijk, maar doet u dat wel? Vaak schiet dat er door alle drukte van de dag bij in. Herkent u dat? Een massage op zijn tijd kan een groot verschil maken.

Voordelen van massages
Massages worden vaak als luxe gezien. Ten onrechte, want een massage is belangrijk voor de gezondheid. Studies hebben zelfs aangetoond dat massages de weerstand verhogen. Daarnaast hebben ze nog verschillende andere voordelen, zoals deze drie:

1. U komt tot rust en maakt uw hoofd leeg
Doordat massages de aanmaak van serotonine bevorderen en het stresshormoon cortisol verminderen, voelt u meer rust en ontspanning.

2. De bloedcirculatie verbetert
Voor het hele lichaam is een goede doorbloeding belangrijk, ook voor uw huid. Massages bevorderen die doorbloeding. Daardoor worden niet alleen voedingsstoffen naar de cellen vervoerd, maar ook afvalstoffen afgevoerd.

3. De spieren worden losgemaakt
Na een massage zijn uw spieren soepeler, waar u ook na de massage nog een tijd lang profijt van heeft. Denk daarbij onder andere aan minder last van blessures, stijfheid en gewrichtspijnen. En als er ‘knopen’ in uw spieren zitten, kunnen die eruit worden gemasseerd.

Er zijn verschillende vormen van massages. Een daarvan is de Indian hotstone-massage.

Hotstone-massage
Massage met ‘hot stones’, hete stenen, is een eeuwenoud ritueel. De temperatuur van de stenen waarmee wordt gemasseerd is behaaglijk warm; ongeveer 45 graden C. De hete afgeronde vulkanische stenen worden op uw rug gelegd. Ze hebben een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium, waardoor ze sterk en compact zijn. Hierdoor houden ze de warmte langer vast dan normale stenen. De warmte heeft een therapeutisch en ontspannend effect.
Die warmte is een weldaad voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt namelijk ook diep door in de spieren waardoor ze ontspannen. En de druk van de stenen zorgt ervoor dat de spieren oprekken.
Tegelijkertijd heeft deze behandeling een ontgiftende, afvoerende en heilzame werking door de combinatie van de warme stenen en het gebruik van essentiële oliën daarbij. Tevens verbetert de conditie van uw huid, doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd.
Hotstone-massage is dus onder andere geschikt bij:

  1. spanning
  2. stress
  3. vermoeidheid
  4. spierpijn
  5. slechte doorbloeding

blog_centrum_phoenix_vleuten_hotstonemassage

Ontspan uw hoofd en huid, uw lichaam en geest
Wilt u de Indian hotstone-massage uitproberen? Tot en met 31 oktober 2016 biedt Phoenix een bijzondere behandeling, waarin gedurende 55 minuten twee werelden bij elkaar komen:

  • massage van de hoofdhuid 
+
  • hotstone-massage van het lichaam

Kijk op http://www.centrumphoenix.nl/product/indian-hotstone/ of bel naar 030 677 5626 en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek.

Bij Phoenix begint u uitgerust aan de herfst!

Lees hier al onze eerdere blogs.

Voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix geschreven door Sacha Willems van Beter Geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.