Tijdelijke drempel op route Wilhelminalaan – Bottensteinweg – Pastoor Ohllaan

Om de verkeersveiligheid op de doorgaande route Wilhelminalaan – Bottensteinweg – Pastoor Ohllaan (Vleuten) te verbeteren, gaat de gemeente Utrecht deze week (week 42) een tijdelijke verkeersdrempel aanleggen. Veel bewoners hebben namelijk laten weten dat deze route als erg druk en onveilig wordt ervaren.

Een groot deel van de auto’s op deze route rijdt bijvoorbeeld harder dan de toegestane snelheid, waardoor zij een onveilige verkeerssituatie creĆ«ren voor fietsers en voetgangers. Daarbij is het daar voor voetgangers niet veilig om over te steken en heeft de Wilhelminalaan geen voetpad. Verder is de bocht vanaf de Stationsstraat naar de Bottensteinweg niet optimaal, net als de T-splitsing van de Pastoor Ohllaan en Hindersteinlaan. Ook komen er steeds meer klachten over trillingen door zwaar verkeer, verkeersgeluid en de luchtkwaliteit. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de toenemende drukte op de wegen.


Advertentie:

De gemeente wil delen van deze route gaan verbeteren en gaat daarom verschillende delen opnieuw inrichten. De gemeente onderzoekt al enkele maanden welke maatregelen genomen kunnen worden. Met het aanleggen van een tijdelijke drempel, wil de gemeente onderzoeken hoeveel trillingen en geluidsoverlast deze drempel in de woningen uit de buurt kan veroorzaken. Deze drempel wordt ergens medio november weer verwijderd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.