Podium Hoge Woerd

Vacature voor nieuw bestuurslid Podium Hoge Woerd

Podium Hoge Woerd, het theater voor bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, is al meer dan een jaar geopend. In de zaal werden in dit eerste jaar al 100 voorstellingen geprogrammeerd voor 15.000 bezoekers. Ook programmeerde Podium Hoge Woerd open lucht voorstellingen en concerten op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Podium Hoge Woerd is een initiatief van Stichting Theater Kikker en wordt ook vanuit deze stichting bestuurd. Omdat de stichting nu niet meer alleen verantwoordelijk is voor de programmering van Theater de Kikker op de Ganzenmarkt in het centrum van Utrecht, maar ook voor de programmering van Podium Hoge Woerd, is het bestuur op zoek naar een extra bestuurslid met als belangrijke aandachtsgebieden Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn.

Het bestuur
Het bestuur van Stichting Theater Kikker bestaat momenteel uit zeven leden. Het bestuur vergadert circa vijf keer per jaar. De stichting wordt bestuurd volgens het zogenaamde bestuurs-model. Dit houdt in dat het bestuur eindverantwoordelijk is en deelverantwoordelijkheden heeft gedelegeerd aan de directeur. Het bestuur stuurt op hoofdlijnen van beleid en exploitatie en bewaart dus een zekere afstand tot de dagelijkse bedrijfsvoering en programmering. Het zijn van bestuurslid betreft een onbezoldigde functie.

Persoonsprofiel
Stichting Theater Kikker zoekt iemand die op strategisch niveau kan meepraten over de culturele ontwikkelingen in Utrecht en een affiniteit heeft met theater en muziek. Daarbij zal de nieuwe bestuurslid over specifiek kennis en inzicht in de maatschappelijke en culturele context van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern moeten beschikken. Ook moet hij/zij bestuurlijke ervaring en enig inzicht in bedrijfsvoering en exploitatie hebben. Tot slot zal het nieuwe bestuurslid een bijdrage moeten leveren het ondernemerschap van de Stichting verder te ondersteunen. Culturele diversiteit is belangrijk voor het bestuur. Om die reden worden kandidaten die hieraan kunnen bijdragen aangemoedigd zich te melden.
Klik hier voor de volledige profielschets.

Geïnteresseerd?
Mocht jij ge├»nteresseerd zijn, dan kan jij een korte toelichting met jouw cv mailen naar de directeur (Harm Lambers, [email protected]). De deadline hiervoor is 15 november 2016. Na deze sluitingsdatum zal het bestuur met een klein aantal kandidaten kennismakingsgesprekken gaan voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].