Publicatie fotoboek Metamorfose Leidsche Rijn Utrecht

Zondag 30 oktober 2016 verschijnt het fotoboek “Metamorfose Leidsche Rijn Utrecht”. Het boek brengt twintig jaar Leidsche Rijn in beeld. In 270 pagina’s laat het boek zien hoe ingrijpend de metamorfose van weiland tot woonwijk is en hoe deze transformatie stap voor stap werd uitgevoerd. Het boek zal dan ook iedereen die in deze unieke wijk woont, leeft, werkt of heeft bijgedragen aan de totstandkoming ervan aanspreken.

Inhoud
Fotograaf Gerry Hurkmans is de man die het ontstaan van Leidsche Rijn heeft vastgelegd in unieke foto’s. In mei 1996 kreeg hij van het projectbureau Leidsche Rijn de opdracht om de ontwikkeling van de toekomstige wijk Leidsche Rijn in beeld te brengen. De eerste foto nam hij in juli 1996, de laatste heeft hij in juli 2016 genomen. In die twintig jaar heeft hij ruim vijfhonderd foto’s genomen. Deze foto’s nam hij vanuit een hoogwerker op twintig meter hoogte en vanuit 63 vaste geografische locaties naar alle vier de windrichtingen.

Het boek bevat ook luchtfotografiebeelden, die jaarlijks vanuit een Cessna vliegtuig zijn gemaakt. Verder is er aanvullende fotografie uit de wijk aan het boek toegevoegd. Alle foto’s zijn voorzien van geschiedkundige feiten, wetenswaardigheden en toelichtingen. Bovendien bevat het boek tekstuele bijdragen van onder meer Wim Kok (oud-premier), Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht), Rients Dijkstra (hoogleraar), Willem van Toorn (dichter), Aart Aarsbergen (hoofdredacteur van de Nederlandse editie van de National Geographic) en diverse Utrechtse prominenten. Er zijn zelfs reportages met prinses Beatrix en koning Willem-Alexander in het boek opgenomen. Het boek bevat ook citaten en ervaringen van inwoners.

Tentoonstelling
In de tuin van Castellum Hoge Woerd zal er vanaf de dag van publicatie tot 30 december een expositie die aan het boek is gekoppeld te zien zijn. Op de dag van publicatie zal daar een hoogwerker worden neergezet. Zo kan iedereen die dat wil Leidsche Rijn vanaf ongeveer 20 meter hoogte bekijken, de hoogte waarop Gerry Hurkmans zijn foto’s heeft genomen.

Boekpresentatie
Het eerste exemplaar van het boek wordt zondag 30 oktober in Castellum Hoge Woerd uitgereikt door Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht. Als jij hierbij aanwezig wilt zijn, kan jij je hier aanmelden. Na de presentatie zal het boek voor het publiek te koop zijn. Het boek kan nu ook al online besteld worden. Voor inwoners van Leidsche Rijn kost het boek €45,- en voor anderen €49,50.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.