Blog: Kabouters

21 oktober 2016 19:15  Redactie  4 reacties

Allang kijk ik niet meer op van markante figuren of opvallende verschijningen in ons Leidsche Rijn. Noch heb ik enige bedenking tegen wat voor architectonisch hoogstandje dan ook. Geen enkel evenement zal door mij worden bekritiseert en een kunstwerk zal pas dan ergens worden geplaatst als ik daar inspraak in heb gehad.

De uitnodiging voor het bewonerspanel heb ik al in mijn mailbox gekregen en staat met dikke rode viltstift op de kalender geschreven die een prominente plaats in de keuken heeft gekregen.

Mij zal het niet gebeuren dat ik van de een op de andere dag tegen een wulpse sculptuur aanloop waar ik geen weet van had. Ik zal mijn mening laten horen en mijn stem doen gelden.

Foto: Hans Peter
Foto: Hans Peter

Toen ik hier net kwam wonen was mijn richtpunt de ‘Paperdome’. Een grote papieren koepel waarin cultuur haar hoogtijdagen beleefde. Het opmerkelijke bouwwerk lag naast het al even opmerkelijke gebouw genaamd ‘het Gebouw’. De ‘Kindervrijstaat’ heeft hier haar onderkomen gevonden en tal van leuke activiteiten en tentoonstellingen vinder er onderdak. Meer dan eens gluur ik even naar binnen als ik er met Hummer langs loop of onder de kruiselings op het onderste deel balancerende bouwlaag schuil voor regen of ander naderend onheil.

Vele kunst uitingen zie ik er hangen, staan of liggen en de wervende posters die zijn aangeplakt trekken mijn aandacht. Er zou een heus kaboutervolk aan de kook zijn geraakt in ‘het Gebouw’ en vrolijk flierefluitend op het dak ervan een vorkje aan het prikken zijn. Mij lijkt het wat onwaarschijnlijk dat de kleine mannekes en vrouwkes met potjes en pannetjes zijn gaan slepen om gezeten op rode stoeltjes aan rode tafeltjes hun maagjes te vullen.

de-vrijstaat-opent-kabouterrestaurantToch worden er in een heus kabouterrestaurant culinaire hoogstandjes geserveerd door de brigade die onder leiding van Creative Chef Jasper Udink ten Cate haar kunsten etaleert op kleine bordjes. Zo zitten ze daar, zeven kabouters. Ze genieten van het eten, van het adembenemende uitzicht op het water, de Cinemec, de gele brug en van elkaar. Dit “kabouterrestaurant met rooftop view” is tot eind november in het weekend geopend. Hierna worden de kabouters geacht weer de diverse tuintjes in ons Leidsche Rijn te bevolken , maar tot die tijd worden ze schandelijk verwend met kleurrijke gerechten.

Hans Peter

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website