Vanavond Wijkraadavond met vooruitblik op Berlijnplein

Woensdag 26 oktober wordt er door de wijkraad Leidsche Rijn weer een wijkraadavond georganiseerd. Tijdens deze avond zullen er een aantal  actuele onderwerpen worden besproken. Zo zullen diverse commissies een actuele stand van zaken geven over onderwerpen als verkeer, natuur en groen, nieuwe ontwikkelingen, welzijn en communicatie in Leidsche Rijn. Ook zal er worden teruggeblikt op het afgelopen jaar en er zal worden vooruitgeblikt naar het komende jaar.

De terug- en vooruitblikken zullen vooral gaan over de evenementen op het Berlijnplein. Het plein, dat maar liefst 40.000 m² groot is en daarmee zeer geschikt is voor optredens, festivals en evenementen, is de afgelopen zomer tot bloei gekomen. Veel verschillende grootschalige en kleinschalige activiteiten en evenementen met thema’s als cultuur, eten, muziek en sport vonden hier de afgelopen zomer plaats. Goede voorbeelden zijn het Vorkje-Prik Foodfestival en Showman’s Fair. Donica Buisman, van state of flux, zal toelichting geven over het doel om op het Berlijnplein een bruisend cultureel programma te creëren.

Op cultureel gebied zal er deze avond ook gesproken worden over het Kunstwerk in de openbare ruimte van het Leidsche Rijn Centrum. De gemeente heeft een prijsvraag uitgeschreven over de invulling van kunst in het centrum.

Verder heeft de wijkraad heeft een mini-wijkraadpleging uitgezet om de mening van de inwoners van Leidsche Rijn te inventariseren. De uitkomsten van deze raadpleging worden tijdens de wijkraadavond gepresenteerd, toegelicht en de wijkraad zal een gesprek aangaan over dit onderwerp.

Tot slot zal de participatie van de wijk aan orde komen. Ervaringen van de participatie in de wijk zullen worden uitgewisseld, zodat er een beeld geschetst kan worden over hoe het gaat met de inspraak van buurtbewoners op gemeentelijke onderwerpen, of de buurtbewoners voldoende worden geïnformeerd vanuit de gemeente en over wat er momenteel goed gaat en wat er in de toekomst beter kan aan de participatie.

De wijkraadavond 26 oktober zal rond 20:00 uur starten, de inloop is vanaf 19:45. Rond 22:00 wordt de avond afgesloten met een rondvraag en een borrel. De wijkraadavond vindt plaats in De Vrijstaat (Hogeweide 3).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.