Wekelijkse weekend uittips met kids

Een uur langer genieten van het weekend, want de klok wordt een uurtje achteruit gezet. En er is weer genoeg te doen voor kids en families in Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern. Laat je betoveren in het Magic Circus in Vleuterweide, bezoek de Halloween kermis op het Berlijnplein of het Halloween feest voor kids in buurtspeeltuin De Balije. In het Maximapark kun je dit weekend bloembollen planten of doe mee aan de Lint-Wurmpie herfstloop! Regio Leidsche Rijn zet de tips voor dit weekend op een rijtje.

circusTIP 1: MAGIC CIRCUS
Bezoek 28, 29 of 30 oktober de flitsende en moderne show van Het Magic Circus! Naast het opvoeren van de acts vinden zij het belangrijk om het publiek een boodschap mee te geven. Het stadscircus wil de sociale cohesie bevorderen en cultuur in de stadwijken brengen. Dit keer doen ze dat met de show “Sottosopra”. Dit betekend ondersteboven. Dan kun je natuurlijk alleen maar acts verwachten in dit thema zoals een acrobaat die tegen het plafond van de tent loopt of één die een handstand maakt op een toren van stoelen. Benieuwd wat er nog meer te zien is? Neem dan dit weekend een kijkje bij één van de voorstellingen. Om 16:00 start de show van 100 minuten. De kassa is een uur van te voren open of koop je tickets online. Ticketprijzen vanaf 10 euro tot 18 euro. Meer info

HalloweenTIP 2: HALLOWEENKERMIS BERLIJNPLEIN
Vanaf woensdag 26 oktober t/m maandag 31 oktober komt er Halloween Kermis naar het Berlijnplein. Er zijn attracties voor jong en oud in Halloween sfeer. Op vrijdag 28 oktober is het Happy Hour op de kermis van 17:00 tot 19:00. Durf jij het aan om naar deze spannende kermis te komen? Doe dan voorzichtig en kijk goed om je heen. Niet geschikt voor bangeriken. Kom op de fiets, met de bus of met de trein. Auto’s kunnen parkeren op het parkeerterrein beneden bij Cinemec. Meer info

HalloweenTIP 3: HALLOWEENFEEST BUURTSPEELTUIN DE BALIJE
Zaterdag 29 oktober van 19:00 tot 21:00 kunnen de kinderen in hun mooiste Halloween outfit meedoen aan leuke Halloween activiteiten bij Buurtspeeltuin De Balije. Een kaartje voor het feest koop je voor € 0,50 per persoon in de voorverkoop (woe of vrijdag) tijdens openingstijden. Op de avond zelf kun je geen kaartje meer kopen, dus wees er op tijd bij! Neem plaats bij het kampvuur, griezel mee in het Haunted House of doe mee met Glow in The dark Bowling. Voor meer informatie neem je contact op met Dani van Rossum via email of op telefoonnummer: 0640207575 (na 18:00). Meer info

maximaparkTIP 4: BOLLEN PLANTEN IN HET MAXIMAPARK
Zaterdag 29 oktober kun je meehelpen met het planten van bloembollen in het babybomenbos in het Maximapark. Jij kunt er voor zorgen dat er in het voorjaar een kleurige bloemenzee ontstaat in het park. De start is om 9:00 uur op de Alendorperweg 10a met koffie en thee. Rond 12 uur zullen de bollen allemaal in de grond zitten. Als je gezamenlijk wilt afsluiten met een broodje en soep, meld je dan vooraf even aan via de mail. Meer info

Lint WurmpieTIP 5: LINT-WURMPIE HERFSTLOOP
De herfst is aangebroken en het is weer tijd voor een Lint-Wurmpie loop! Zondag 30 oktober om 9:00 wordt er verzameld bij het Castellum Hoge Woerd. Om 9:30 start het herfstloopje. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen mee doen. Lijkt dit je leuk? Geef je vooraf op via email, zodat de organisatie weet hoeveel trainers nodig zijn. Vermeld je naam, leeftijd en geef een telefoonnummer op. Voor een bijdrage van 4 euro kun je meedoen en je krijgt dan ook drinken en een gezonde snack na afloop. Veel loopplezier!
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.