Politie start najaarsoffensief

Toenemende criminaliteit tijdens de donkere dagen
De toenemende duisternis wordt door veel criminelen gezien als de ultieme mogelijkheid om misdrijven te plegen. Vooral de “high impact crimes” worden weer “populair” onder criminelen: misdrijven die ingrijpende gevolgen hebben voor het veiligheidsgevoel van de slachtoffers en van de maatschappij.

Om deze reden hebben verschillende politiekorpsen in de provincie hun zogenoemde “Donkere dagen-offensief” geopend. De politie zal de komende periode extra aandacht gaan besteden aan het bestrijden van high impact crimes. Het gaat hierbij onder meer om straatroof, overvallen en woninginbraken.


Advertentie:

Nu al succesvol
Dat het Donkere dagen-offensief succesvol kan zijn, is nu al gebleken. In Amersfoort is een inbreker op heterdaad betrapt door de agenten toen die een extra surveillancerondje deden in de wijk Schothorst. De agenten hoorde harde knallen en na een achtervolging kregen ze de 21-jarige inbreker te pakken. De inbreker had sieraden gestolen en bleek een man te zijn die net twee weken op vrije voeten was.

Oproep voor aanmelding Burgernet
De politie kan echter niet overal tegelijk zijn. Daarom heeft de politie van Vleuten-De Meern laten weten het erg op prijs te stellen wanneer de buurtbewoners zelf ook hun ogen en oren extra open houden. Het korps doet dan ook een oproep aan de bewoners om zich aan te melden bij Burgernet. Deelnemers van Burgernet ontvangen bericht bij bijvoorbeeld diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving of vermiste personen, zodat ook de buurtbewoners kunnen uitkijken naar een persoon of voertuig. Want hoe meer ogen er opletten, des te groter wordt de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt gevonden.
Aanmelden bij Burgernet kan hier.

2 reacties op “Politie start najaarsoffensief”

  1. En dan bel je de Politie dat je camerabeelden hebt van gasten voor je deur die willen inbreken op een moment dat je er niet bent en dan zeggen ze…meneer , belt u volgende keer gewoon 112 als er mensen voor de deur staan ….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.