Leidsche Rijn Sportief laat AthleticPoint Events hardloopevenementen organiseren

Leidsche Rijn Sportief organiseerde tot heden de meest toonaangevende hardloopevenementen in Leidsche Rijn. Het doel van de stichting Leidsche Rijn Sportief is om met sportieve evenementen de bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern dichter bij elkaar te brengen. Zo introduceerde de organisatie dit jaar Loopfestival LeidscheRijn, waar de LoopVanLeidscheRijn, de Diva-run, de Abrona loop en de Lint-Wurmpie Run deel van uitmaakten.

In de toekomst zullen deze evenementen door Athletic Point Events georganiseerd worden. Alleen de Lint-Wurmpie Run, een zeer succesvolle kinderloop met ongeveer 1.300 deelnemers, blijft Leidsche Rijn Sportief organiseren. Gerard Peek, van de stichting Leidsche Rijn Sportief, heeft inmiddels de voorzittershamer overgedragen aan Bert Eskes, eigenaar van de loopgroep Athletic Point in Leidsche Rijn.


Advertentie:

Peek, grondlegger van onder andere de Utregse Meidenloop en de Singelloop, heeft jarenlang met veel plezier hardloopevenementen georganiseerd. Toch werd het volgens hem tijd om zijn voorzitterschap over te dragen. De reden hiervan, legde Gerard Peek uit, is dat het tijd werd om de continuïteit van de hardloopevenementen voor de toekomst te waarborgen. Athletic Point Events heeft veel ervaring met het organiseren van hardloopevenementen. Hardloopevenementen die nu al succesvol door Athletic Point Events georganiseerd worden, zijn de Kasteelloop de Halve van de Haar, de Haarrijn Trailrun, Máximapark Seizoenslopen, Urban Run Utrecht, Smokkelaarstrail en de Alphense Bergen Trail. Volgens Peek is Bert Eskes en zijn organisatie Athletic Point Events dan ook een uitstekende opvolger.

Eskes, op zijn beurt, ziet het organiseren van de hardloopevenementen als een unieke kans en een interessante uitdaging. Hij vertelde zelfs dat de LoopVanLeidscheRijn al een tijdje op zijn verlanglijstje stond. Hij is trots om dit evenement te mogen voortzetten en nog verder tot bloei te laten brengen. Zo laat Eskes al weten grote plannen te hebben voor het 5-jarig lustrum van de LoopVanLeidscheRijn, dat in 2017 gevierd zal worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.