Wekelijkse weekend uittips met kids

Wie ontrafelt het geheim van de smid? Bezoek de nationale opendag van de goudsmit & juwelier bij een echte edelsmid. Beleef de avonturen van Dirk Scheele mee in het theater van Podium Hoge Woerd. Voel je een echte prinses bij Cinemec of bij Kasteel de Haar. Steek je handen uit de mouwen met het hele gezin tijdens de Natuurwerkdag. Een vol en afwisselend weekend voor de boeg. Fijn weekend!

edelsmitTIP 1: BELEEF HET SIERAAD
Altijd al het geheim van de Smid willen weten? Tijdens de nationale open dag ‘Beleef het Sieraad’ van goudsmeden, juweliers en horlogemakers kun je je kans grijpen! Zaterdag 5 en zondag 6 november is edelsmidatelier Edelstijl, in de buurt van het Maximapark en het Lint, geopend voor publiek. Er is een demonstratie van gieten, smeden, walsen en je kunt er zien hoe je rond zilverdraad trekt. Kijk hoe edelstijler Ronald Kuijer te werk gaat en bijzondere sieraden maakt in zijn atelier. Je kunt ook nog meedoen aan een leuke actie wanneer je je gegevens invult op het winactieformulier. Er wordt 2x een waardebon verloot van 150 euro. De trekking zal zijn op zondag 6 november. Tevens is er een landelijke trekking voor drie winnaars. De openingstijden zijn van 11:00 tot 17.00. Adres: Fohn 18, 3454 KC Utrecht.

Podium Hoge Woerd - CastellumTIP 2: OP STAP MET DIRK SCHEELE 2+
Kindervriend Dirk Scheele komt naar het theater van Podium Hoge Woerd in het Castellum. Welk kind of ouder is er niet bekend met de liedjes? Zondag 5 november kun je de avonturen van Dirk Scheele meebeleven tijdens een echt popconcert. Beleef het mee met de auto, trein of het vliegtuig en reis mee naar de hoge bergen of de kinderboerderij. Het wordt een muzikaal feestje en samen vormt hij met het publiek een echte rockband. Een feest voor jong en oud vanaf 2 jaar! Er is een voorstelling om 11:00 en om 14:00 uur. Kaartjes koop je via de website van Podium Hoge Woerd.

Steede Hoge Woerd - tuinTIP 3: NATUURWERKDAG BIJ STEEDE HOGE WOERD
Zaterdag 5 november steek je samen de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd en help je mee met allerlei klusjes die gedaan moeten worden in de natuur. Zo kun je bij Steede Hoge Woerd van 10:00 tot 16:00 meehelpen met het inrichten van de nieuwe educatieve tuin. Deze tuin zal gebruikt worden om kinderen onder schooltijd kennis te laten maken met tuinieren, maar ook is de tuin toegankelijk om als ouder samen met je kind te tuinieren en spelen. Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken? Meld je dan snel aan via de website van de natuurwerkdag!

cinemeclogoTIP 4: DISNEY EVENT BIJ CINEMEC
De hele maand november worden er de leukste disney klassiekers getoond in de originele Nederlandse versie. Het thema is deze maand: Princess at the Movies. Zondag 6 november is het de beurt aan Prinses Ariël die schittert in de film: “De Kleine Zeemeermin”. Kom naar de film in je mooiste prinsessenjurk en ontmoet na afloop van de film de prinses Ariël in het echt! Ga op de foto met haar of maak een mooie tekening of knutselwerkje. De film start om 13:15 uur en duurt 83 minuten. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Cinemec.

kasteel, De Haar, HaarzuilensTIP 5: TENTOONSTELLING BIJ KASTEEL DE HAAR
Heb jij de tentoonstelling “Interieur en Lifestyle” al bezocht bij Kasteel De Haar? Nog tot eind november kun je samen op ontdekkingstocht door het kasteel in Haarzuilens. Kinderen tot en met 4 jaar en iedereen met een museumjaarkaart krijgt gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10,50 voor kinderen en 16 euro voor volwassenen. Bezoek deze mooie tentoonstelling in het grootste en luxe kasteel van Nederland. Kijk voor de openingstijden op de website van Kasteel De Haar.
Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven