Deelnemers Grote Prijs van Leidsche Rijn

10 november 2016 11:57  Redactie  Reageer

2013, 2014, 2015 en nu 2016. De Grote Prijs van Leidsche Rijn -de bandjeswedstrijd voor jong muzikaal talent uit de regio- start aan zijn vierde editie. Vorig jaar moest er een extra voorronde worden georganiseerd, ook dit jaar blijft een derde voorronde nodig door de grote hoeveelheid bands die zich hebben aangemeld.

Over twee weken strijden twaalf bands om een plek in de finale op 23 december in Poppodium Azotod. Ook zijn er weer veel prijzen te winnen zoals het opnemen van een eigen nummer in Studio Moskou en gratis repetitietijd in DB’s

Een van de kanshebbers dit jaar zijn The Mad Hatters. De kersverse band bestaat uit 5 bandleden. Allemaal hebben ze al veel ervaring, Ronan (17, piano) speelt al meer dan 10 jaar piano en zangeres Donna (16, zang) zingt al zo lang dat ze naar eigen zeggen, niet meer kan herinneren wanneer ze ooit begonnen is. Max (gitaar) en Jimmie (15, bas) maken de Rock/Metal formatie compleet.

Iedereen is gemotiveerd en de Grote Prijs helpt ons aan een podium en een goede ervaring om gelijk mee te beginnen.”

Een andere band die een gooi doet naar de winst is de 7 koppige band Kaas. De band is opgericht in 2015 en heeft ook al meerdere keren opgetreden. Met een mix van klassiek, pop/rock en zelfs reggae belooft de band een kleurrijke verrassing te worden. “Wij beschikken over een groot aantal verschillende instrumenten en willen graag laten zien wat we allemaal kunnen maken.

De complete lijst met deelnemers op alfabetische volgorde is:

Architect’s Intent, De Baend, Electric Memories, Kaas, Lennard en de rest, Sky Valley, The Botervliegjes, The Inside Joke, The Mad Hatters, Untouchable, Upp Side Down,Walking on the Egg

De voorrondes vinden plaats op 18 november (Leidsche Rijn College) en 24 en 25 november (Theater Vleuterweide) vanaf 19.30 uur. Kaartjes kosten €2 en worden bij de ingang verkocht. De indeling van de bands wordt bekendgemaakt via www.cultuur19.nl/KLUB19, facebook en instagram.

Per voorronde kunnen de bands naast een juryprijs ook een publieksprijs winnen. De winnaar van de publieksprijs gaat net als de winnaar van de juryprijs door naar de finale op donderdag 23 december in Azotod.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief cultuurplatform KLUB19 in samenwerking met: Cultuur19, Azotod, De Vrijstaat en DOENJA dienstverlening. Speciale dank gaat uit naar: theater Vleuterweide, het Amadeus Lyceum en het Leidsche Rijn College.

De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

Meer nieuws is te vinden op:

Facebook.com/KLUB19

Instagram.com/KLUB19

Cultuur19.nl/klub19/


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website