Bewoner in beeld: Ingrid de Koster van Sinterklaasorganisatie Leidsche Rijn

Ingrid de Koster (49), getrouwd met Alexander en twee dochters (Stacey en Gabey). Sinds 2001 wonen zij met veel plezier in Leidsche Rijn. Er was in die tijd nog niet veel te doen. De basisschool stond nog in de steigers, er was een nood Edah voor je dagelijkse boodschappen en de huisartsen zaten in een noodgebouw aan de Groenedijk.

Bewoner in beeld - Ingrid de Koster

Wat me voornamelijk opviel was de rust en ruimte als je vanuit de wijk Zuilen komt. Een aantal jaren terug stond er in de krant een advertentie voor vrijwilligers voor het Sinterklaasfeest in Leidsche Rijn. Gabey heeft zich toen aangemeld als vrijwilliger. In de middag even kijken en dan kom je natuurlijk altijd bekenden tegen. Zo ook Sigrid van Vliet van DOENJA Dienstverlening. Ik ken haar van de basisschool de Boomgaard en van het sporten in de theaterzaal in kindercluster Voorn. Zij vertelde dat de Sinterklaasorganisatie ermee ging stoppen en dat ze op zoek waren naar vrijwilligers om de Sinterklaasintocht te organiseren voor de wijk. Oké, zet mij maar op de lijst en mij ook zei Stacey. En zo begon het. Stacey en ik met 3 andere vrijwilligers (Nancy, Tamara en Jeroen) zijn Sinterklaasorganisatie Leidsche Rijn geworden. Inmiddels heeft Jeroen de organisatie verlaten en is hij vervangen door Alexander. Elk jaar organiseren wij met veel plezier de Sinterklaasoptocht door de wijk en hebben we een spetterend feest op Winkelcentrum Parkwijk. En of dat dit niet genoeg is hebben we in de middag in Buurtcentrum Voorn een leuk Sinterklaasfeest. Hier kunnen de kinderen allerlei activiteiten doen en sluiten we af met een Pietendisco. Voor het middagprogramma kun je kaartjes kopen bij de bouwspeeltuin Voorn. En uiteraard kun je Sinterklaas volgen op facebook: www.facebook.com/sint.nicolaas.52035

Lees hier over het Sinterklaasfeest in Leidsche Rijn of de aankomst van de Sint in Vleuten en Haarzuilens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].