Leerlingen Amadeus Lyceum bouwen superzuinige auto

15 november 2016 12:15  Redactie  1 reactie

Een enthousiaste groep leerlingen bouwt een superzuinige auto waarmee je op één liter benzine van Utrecht naar Groningen kunt rijden. Ze gebruiken hiervoor een oude kart van Tim Coronel. Het uiteindelijke en ambitieuze doel is om met deze wagen in de zomer van 2017 mee te doen aan de internationale wedstrijd Ecomarathon in Londen.

Team Amadeus
Team Amadeus
Er is een team opgezet door leerlingen uit vwo-4, vwo-5, vwo-6 en havo-5. De leerlingen bouwen een energiezuinige auto die op benzine rijdt. Het einddoel is om de auto eind juni 2017 in
Londen te laten rijden. De groep doet mee in de klasse Urban-Concept, dat houdt in dat de bestuurder rechtop moet zitten en dat de auto zoveel mogelijk op een normale auto moet lijken. Zo heeft de auto onder andere ruitenwissers, een claxon en koplampen nodig.

Bijzondere ervaring
Naast het bouwen van een superzuinige auto komt er nog meer bij deze teamstrijd kijken. Door mee te doen aan deze wedstrijd verbeteren de leerlingen hun samenwerkings- en planvaardigheden en leren ze hun opgedane (bèta-)kennis zo goed mogelijk toe te passen. Daarnaast is het een hele ervaring om een jaar lang met één team aan een project te werken en daarmee uiteindelijk de school en de stad te vertegenwoordigen tussen vele andere teams in Londen.

Amadeus Lyceum - Super zuinige auto

Sponsoring en voorlichtingsavond
Het team is volledig afhankelijk van materiële en financiële ondersteuning. Als tegenprestatie biedt het team exposure op de auto of een gezellige sponsornetwerkborrel. Door te helpen leveren de sponsoren een waardevolle bijdrage aan de onderwijsontwikkeling van de buurt. Op 8 december organiseert het team een voorlichtingsavond. Tijdens deze avond leggen de leerlingen uit hoe ze de oude kart van Tim Coronel tot zo’n zuinige voertuig gaan ombouwen. Ook vertellen zij vol enthousiasme en daadkracht over de lastige vraagstukken die zij hebben opgelost.

De Shell Eco-Marathon
Vanuit Shell zijn wereldwijde wedstrijden georganiseerd waar technische universiteiten, hogescholen
en middelbare scholen aan deelnemen. Het circuit van de Shell Eco-Marathon ligt in Londen. Daar
strijden de auto’s uit Europa en Afrika voor de titel. Kijk voor meer een indruk van deze wedstrijd op
de site: www.tinyurl.com/hc8yjtl

Wilt u het team sponsoren kom dan naar de Sponsor-/ voorlichtingsavond:
“van Utrecht naar Groningen op 1 liter benzine”
Plaats: ​​Amadeus lyceum te Vleuten
Datum: ​8 december
Tijd: ​​19: 30 – 22: 00 uur

Voor meer info over de voortgang van het team
Facebook: @amadeuslyceumshellecomarathon/
Twitter: @Team_Amadeus
Instagram: @teamamadeussem


Advertenties:

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website