Politie rolt jeugdbende uit De Meern op

17 november 2016 10:11  Redactie  23 reacties

De afgelopen weken heeft de politie een groep van zeven jongeren aangehouden die verdacht worden van vernielingen en brandstichtingen. Het onderzoek zou meerdere maanden in beslag hebben genomen. Tijdens het onderzoek is ondermeer de brand in de fietsenstalling bij de Beatrixschool onder de loop genomen en is er gekeken naar meerdere vernielingen in het centrum van De Meern waarbij meerdere bushokjes gesloopt werden en fietszadels en banden werden lek gestoken.

Eerder in beeld
De groep verdachten was al eerder bij de politie in beeld aangezien zij bij het winkelcentrum en met name bij een specifieke supermarkt voor ernstig overlast zorgden.

De groep
Het gaat om een groep jongeren uit De Meern in de leeftijd van 14 tot 17 jaar die de afgelopen weken zijn aangehouden. Een aantal van hen heeft een verbod gekregen om onderling contact te hebben, daarbij hebben zij ook een gebiedsverbod gekregen.Advertenties:


23 reacties

 1. Peggy Kuipers-Daniels

  Fijn dat ze gepakt zijn. Hopelijk krijgen de daders ook een flinke rekening onder hun neus gedouwd om alle schade te vergoeden. Vinden vaak die ouders niet leuk en zullen ze hun kinderen nauwlettend in de gaten houden!

  • Makkelijker gezecht dan gedaan

  • Ik ken die jongens miss zit ik er ook bij ga jij ff schade betalen 20.000 mischien wel er werden zulke dingen gedaan omdat er geen donder in de meern te doen is voor de jongeren betaal jij t ff als je denkt dat je zo goed in je geld zit

 2. Nu dan toch zeker 10 dagen 9 nachten vast? De boel gesloopt en mensen lastig gevallen. De vorige “bende” kreeg 4 dagen/3 nachten voor 1 vermeende tik en meelopen! Niets gesloopt. Politie VDM met hoeveel maten wordt er gemeten?

  • Die jongens hebben het al zwaar genoeg

 3. Joke Houtman

  Goed bezig aanpakken die gasten en dan is het ook nog de jeugd hoe erg is dat wat moet daar nou van terecht komen..

 4. Walter Dellemann

  Mooi maar het zou nog mooier zijn als we op de hoogte worden gehouden welke straffen uiteindelijk worden opgelegd?! Bureau Halt of ook daadwerkelijk opdraaien voor de schade ? Geeft de burger iets meer geruststelling dan dat ze zijn opgepakt. Ik hoop op een echt schrikeffect ! Kortom betalen !!!

 5. Hoe kan ik een contact verbod en gebiedsverbod krijgen voor een paar zeer irritante personen?

 6. Een goed pak slaag horen ze te krijgen. En kan wel een paar buurtbewoners die dat willen doen. Maar ja . Het zal wel weer worden van, foe …. niet meer doen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website