Winterkleding voor vluchtelingen doneren bij Metaal Kathedraal

De winter is op komst en er zitten nog steeds vluchtelingen vast in het noorden van Griekenland. Doneer je deken en Impact Nomads hebben de handen ineen geslagen en zamelen opnieuw kleding in voor Griekenland. Metaal Kathedraal is een van de inzamel- locaties in Utrecht. Vooral schoenen, herenkleding en dameskleding is hard nodig. Op de website van Impact Nomads en Metaal Kathedraal is een lijst met benodigdheden te downloaden. Via Facebook wordt opgeroepen warme kleding te doneren. Eind november vertrekt een vrachtwagen met 60 grote kratten richting Griekenland; Doneer nu dan zijn we met onze hulp nog net op tijd voor de winter.

Foto: Chris Tomlinson | Tentenkamp op de Grieks-Macedonische grens, maart 2016
Foto: Chris Tomlinson | Tentenkamp op de Grieks-Macedonische grens, maart 2016

Buurtdiner in het teken van inzamelingsactie
Het aanstaande Buurtdiner op 20 november in Metaal Kathedraal zal in het teken staan van deze actie. Ook Impact Nomads is hier te gast om de spullen in ontvangst te nemen en te vertellen waar deze naartoe gaan en hoe de situatie in Griekenland nu is. Tijdens deze bijzondere avond wordt er kleding ingezameld en geniet de buurt van een drie gangen diner gekookt door buurtbewoner Sophie van Mierlo. Reserveren voor dit diner kan via de website van Metaal Kathedraal.

Donatie
Naast een bijdrage in winterkleding is ook een geldelijke donatie aan Impact Nomads heel erg welkom. Hiermee kan het transport richting Griekenland worden bekostigd. Doneren is mogelijk door over te maken naar IBAN NL60 TRIO 0198 371. Met dank aan het reserveringssysteem Ik Ben Aanwezig is het ook mogelijk om bij het maken van de reservering voor het buurtdiner een donatie te doen aan Impact Nomads.

Openingstijden inzamelpunt
Metaal Kathedraal op Rijksstraatweg 20 te Utrecht is open als inzamelingspunt op werkdagen tussen 10.00 – 16.00 uur. Vooralsnog wordt er t/m 21 november ingezameld.

Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd eind 1800 gebouwd en was daarmee een Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar Metaal Fabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen en is het nu het bruisende nieuwe Mekka voor Utrechtse makers, kunstenaars en performers en bijzondere eventlocatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.