Vleutensebaan vanaf 28 november open

Maandag 28 november om 05.00 uur zal de Vleutensebaan geopend worden voor auto’s en bussen. Hiermee komt er een einde aan de omleidingen die het verkeer voorheen moest nemen. De Vleutensebaan, die 1,5 kilometer lang is, is aangelegd om Leidsche Rijn van en naar de binnenstad van Utrecht beter bereikbaar te maken. Fietsers moeten nog even wachten; pas eind december zal ook het fietspad op de Vleutensebaan geopend worden.

De laatste afsluiting
Al sinds 15 juni 2015 wordt er gewerkt aan de Vleutensebaan en vooral de afgelopen maanden zijn er veel werkzaamheden geweest. Hierdoor moest er veel verkeer worden omgeleid. In het weekend van 25 tot 28 november wordt er nog één kruising afgesloten, namelijk de kruising Verlengde Vleutenseweg en (gele) Hogeweidebrug. Het verkeer tussen de stad en de A2 zal via verkeersplein Hooggelegen worden omgeleid.

Fietsers
Fietsers kunnen tijdens de hierboven genoemde afsluiting nog wel via het fietspad langs de Verlengde Vleutenseweg rijden. Dit fietspad blijft open totdat het fietspad langs de Vleutensebaan gereed is, wat waarschijnlijk rond eind december het geval zal zijn.

Automobilisten
Voor auto- en busverkeer wordt de Verlengde Vleutenseweg 28 november opgeheven. Automobilisten kunnen vanaf die datum via de Vleutensebaan rijden. Ook de Wolfgang Pauliweg gaat dan open. Deze weg is de invalsroute vanaf de A2 vanuit Amsterdam en gaat vanaf de (gele) Hogeweidebrug met de Vleutensebaan samenlopen.

Bus
Ook de noordelijke route van het stedelijk Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) is vanaf 28 november gereed en daarom zullen de meeste buslijnen vanaf die datum over deze nieuwe HOV-busbaan rijden. Deze HOV-busbaan zal ook twee nieuwe bushaltes bevatten; een bij het treinstation Utrecht Leidsche Rijn en een aan de Madridstraat. Ook op het Berlijnplein, vlak bij Cinemec, komt er een bushalte te staan. De tijdelijke bushalte op de Grauwaardsingel-zuid komt na de opening van de Vleutensebaan te vervallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.