Blog: Een beetje zomer nog

Begin november.

Donkere wolken komen onze kant op en ik weet dat we een bui niet kunnen ontlopen. Toch maakt het me niet triest dat ik een tweede regenbui vandaag over me heen zal krijgen.

Ik zie Hummer verderop in het nu nog welig tierende groen met op de achtergrond de kenmerkende gele brug. In dezelfde blik gevangen zie ik de Sterrenkijker die het Berlijnplein markeert. Zo vaak maak ik er een rondje. Zoek ik beschutting op Perron 9 als het weer te bar is om een hond met zijn baas er doorheen te sturen.

een beetje zomer nog
een beetje zomer nog

Ik speur er het gras af en hoop een verloren gewaande tennisbal die Hummer een paar dagen geleden er uit het oog verloor, terug te vinden. Natuurlijk is het tegen beter weten in dat ik zoek. Er is vast een hond die kwispelstaartend met de bal in zijn bek bij zijn baas is terug gekomen. Wie weet mag de hond de bal houden en komt de bal terecht in een grote witte emmer in een koude schuur, tussen alle vondsten van het afgelopen zomerseizoen.

Meer dan eens maak ik er foto’s omdat het een plein is dat uitnodigt tot het maken van plaatjes. Het imposante rode bioscoop gebouw tekent zich af tegen de gele brug en de koffiebranderij van Douwe Egberts. Het torent uit boven het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum en vanaf het dak heb je een geweldig uitzicht over het Willem Alexanderpark. Je hebt er zicht op de bouwput die enkele meters beneden straatniveau langzaamaan vorm krijgt en Leeuwesteijn heet. Je kunt de speelveldjes zien liggen waarop de basisschoolkinderen sporten als het weer er mooi genoeg voor is.

De paadjes die het park zijn charme geven kronkelen tussen prachtig aangelegde ruigte door. Geen perkjes, maar links en rechts opschietende siergrassen afgewisseld met felgekleurde bloemen als Chicorei, Lavendel en Klaprozen. Bamboe, Schijnhulst en Portugese Laurier maken het een lust voor het oog en een weldaad er te lopen. De Schoonvrucht is getooid met paarse bessen en laat zo haar schoonheid tot ver in het jaar gelden.

Hummer loopt met zijn neus over de grond en als hij even inhoudt is het om te ruiken of zijn eigen geur nog alle andere overheerst. Voor de zekerheid tilt hij zijn poot nog even op om er zijn identiteit achter te laten. De hond die we in de verte op ons af zien komen zal vermoedelijk hetzelfde doen en zich voor even eigenaar wanen van dit stukje aangelegde natuur.

Het is begin november en het regent.

Het deert me niet en ik word zelfs een beetje blij als ik zie dat er nog een beetje zomer in het park rondfladdert!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.