Via Nova trots op sportprestaties leerlingen

Dat het Via Nova College het op het gebied van sport goed doet, is onlangs weer gebleken. Vier (oud-)leerlingen werden gescout door de Nederlandse Rugby Bond. Daarbij zwom leerlinge Lotte Hosper zich weer in de prijzen. Het Via Nova heeft laten weten zeer trots te zijn op de prestaties die de leerlingen geboekt hebben.

Nederlandse Rugbybond scout (oud-)leerlingen
Leerlingen van het Via Nova College nemen regelmatig deel aan sporttoernooien zoals Olympic Moves en hebben hier al meerdere keren laten zien dat hun school op het gebied van sport bij de absolute top van Nederland hoort. Olympic Moves is een nationale scholencompetitie, waarbij scholen uit het voortgezet onderwijs het eerst op regionale schaal tegen elkaar opnemen en de regionale winnaars het later op nationale schaal tegen elkaar opnemen. De prestaties van leerlingen van het Via Nova bleven niet onopgemerkt. Naar aanleiding van een atletiektoernooi van vorig schooljaar zijn er (oud-)leerlingen door de Nederlandse Rugby Bond gescout. Het gaat om Tara Hoeba uit leerjaar vier en oud-leerlingen An Mei van Dam en Janine Verhaar. Tijdens de finale van Olympic Moves atletiek hebben ze zo goed gelopen, dat de Nederlandse Rugbybond heeft besloten dat het de (oud-)leerlingen graag zou willen toevoegen aan het vrouwelijke rugby sevens. In een later stadium is ook Jenny Nzounda Tchedjo uit leerjaar vier aan dit lijstje toegevoegd. 11 December zullen de vier meiden meedoen aan een testdag.

gescout
Jenny (meest links), Janine (tweede van links), Tara (midden) en An Mei (tweede van rechts) tijdens Olympic Moves the Final 2015

Zwemtalent
Ook Lotte Hosper, uit leerjaar twee, heeft zich bewezen in de sportwereld. Afgelopen zomer bleek zij al een zeer groot talent; op het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap Zwemmen won Lotte brons op zowel de 400 meter wisselslag als op de 200 meter schoolslag en werd ze zelfs Nederlands Kampioen op de 200 meter wisselslag. Dankzij haar prestaties mocht Lotte zich nu enkele keren meten aan de volwassenen. Het resultaat liegt er niet om: ze behaalde maar liefst vier keer een finaleplaats en ze heeft zes keer een persoonlijk record gezwommen. Daarbij won ze samen met haar estafetteploeg een bronzen medaille op de 4×100 meter wisselslag. Kortom, we zullen ongetwijfeld in de toekomst nog meer van haar horen.

Lotte Hosper (tweede van links) met medaille
Lotte Hosper (tweede van links) met medaille

4 gedachten over “Via Nova trots op sportprestaties leerlingen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].