Samen maken wij Vleuten-De Meern sterk!

Adil Chebli: “Samen maken wij Vleuten-De Meern sterk! Ik ondersteun de buurtbewoners, jong en oud, bij het opdoen van de benodigde kennis en vaardigheden om samen een veilige leefomgeving te bouwen.”

sam_6311

Adil Chebli, 43, sociaal beheerder van Welzaam Vleuten- De Meern, werkt onder andere in buurtcentra De Pijler, De Weide Wereld, De Schakel en een klein beetje in de CultuurCampus. Dit doet hij sinds oktober 2007 fulltime in Vleuten-De Meern en daarvoor in Amsterdam-Zuidoost. Overdag voelt Adil zich Vleutenaar / Meernees en ‘s avonds Amsterdammer omdat hij daar woont. Zijn vrouw en 3 kinderen wonen in Marokko, waar hij dan ook regelmatig heen gaat.

In Vleuten-De Meern fietst Adil alle buurtcentra langs waar hij zich voornamelijk bezighoudt met bewoners, vrijwilligers, stagiaires en collega’s. Voornamelijk met het verbinden en faciliteren; ervoor zorgen dat de buurtcentra op tijd geopend zijn, het er veilig vertoeven is en dat alles daar in goede harmonie gebeurt.
Adil vertelt dat hij met 1001 karakters en een diversiteit aan bevolkingsgroepen te maken krijgt en er altijd wel ruzietjes opgelost moeten worden, om uiteindelijk weer met respect en vooral veel plezier met elkaar om te blijven gaan. Juist die diversiteit maakt dat het er altijd levendig en gezellig aan toe gaat in de verschillende buurtcentra.

Adil zit ook in diverse stedelijke groepen zoals “Utrecht zijn wij samen” en “Bondgenoten” waar hij zo’n 4-6 uur per maand aan besteedt. Eigenlijk is hij het verbinden constant wel aan het toepassen in zijn eigen werkomgeving. Hij houdt zich vooral veel bezig met jongeren van alle bevolkingsgroepen. Zijn streven is dan ook dat buurtbewoners van alle bevolkingsgroepen in Vleuten-De Meern meer met elkaar aan de slag gaan en samen dingen ondernemen. “Er is jammer genoeg nog steeds een grote kloof tussen die bevolkingsgroepen, terwijl wij uiteindelijk toch allemaal Utrechters zijn,” aldus Adil. “Daarom nodig ik alle bewoners uit zich aan te sluiten bij allerlei buurtactiviteiten. Lekker je eigen ding doen! Heb je hulp nodig bij het insturen van een aanvraag voor het Initiatievenfonds of bij het organiseren van activiteiten, dan help ik je graag daarmee. Ik ben onderhand heel deskundig geworden in het anderen helpen iets heel eigens op te zetten. De deur staat altijd open en je hoeft daarvoor geen afspraak te maken.” Adil is bereikbaar via tel. nr. 06-81318461 of via e-mail adilchebli@welzaamutrecht.nl

 1. Tevens is Adil samen met bewoners uit Vleuten-De Meern druk bezig met maar liefst 3 projecten, te weten:
  Ontdekkingsreis van jonge talentjes uit Vleuten-De Meern. Denk daarbij aan kinderen in de basisschool-leeftijd. De hoofdpunten van dit project zijn;
  het optimaliseren en terugdringen van verkeersoverlast
  investeren in voldoende voorzieningen voor alle bevolkingsgroepen
  verhogen van tolerantie van bewoners onderling bij het gebruik van openbare ruimtes.
 2. Stichting Actieve Connection. Gericht op de jeugd of jongeren samen met behulp van
  buurtbewoners. Denk daarbij aan coaching van jongeren.
 3. Buurtvader-groep. Dit heeft niets met opletten of klikken te maken maar met vaders
  uit alle bevolkingsgroepen die actief participeren samen met jongeren. Denk daarbij
  aan “Ik wil je graag leren kennen!”.

In buurtcentrum De Pijler zijn er maar liefst 3 nieuwe activiteiten bijgekomen;
– Cesartherapie voor alle leeftijden
– Koor voor volwassenen
– Ballet en Streetdance voor jong en oud door de Daphne Dance Company.

Reeds bestaande activiteiten waaraan deelgenomen kan worden, zijn: mozaïeken, computerles, gymnastiek, sjoelen, jeugdballet, linedansen, koersbal, bridgen, Prago les, Zumba, biljarten, Nederlandse taalles, darten, Turkse vrouwengroep, kom er eens uit, muziek maken, aquarellen, zelfverdediging, creatief bezig zijn en schilderen, Engelse les, cursus internet beveiligen en 1x per maand een kerkdienst.

Er zijn momenteel buurtbewoners bezig om te kijken of er een buurtkamer voor ouderen in De Pijler kan komen en in de huiskamer van De Pijler staan sinds kort ook een nieuwe Playstation 4 en leesboeken voor de jeugd. Die boeken kun je OF lenen en terugbrengen OF meenemen om te houden. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Geschreven door Ellen Bergakker

1 gedachte over “Samen maken wij Vleuten-De Meern sterk!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.