Drie criminelen gezocht na woningoverval in Vleuten, gouden tip wordt beloond

Dinsdag 1 november hebben drie criminelen in een huis aan de Haagwinde in Vleuten ingebroken en vervolgens een vrouw mishandeld. Alle tips die kunnen leiden tot het oppakken van deze criminelen zijn meer dan welkom.

De betreffende vrouw werd al een lange tijd via een anoniem nummer bedreigd. Op 1 november sloegen de criminelen toe. Eén van de daders was vermomd als werknemer van de bezorgservice thuisbezorgen.nl. Rond 14:30 uur belde deze verdachte aan omdat hij een pakketje voor de bewoonster zou hebben. De vrouw heeft de jongeman weer weggestuurd met de mededeling niets besteld te hebben.


Advertentie:

Rond 14:50 uur belde de man met het postpakket nog een keer aan. De vrouw vond het verdacht en wilde de deur niet nogmaals open doen. Ze wilde de politie bellen, maar nog voordat haar dat lukte, drongen mannen haar woning binnen. De vrouw probeerde de daders tegen te houden, mede omdat haar 15 maanden oude zoontje ook in het huis rondliep. Ze is gaan vechten met twee van de belagers om zowel zichzelf als haar zoontje te beschermen.

De daders hadden als doel het haar van de vrouw met een tondeuse af te scheren. De vrouw slaagde er gedeeltelijk in om de tondeuse uit de hand te slaan/schoppen. Na een kort gevecht tussen de vrouw en de daders zijn de daders in de richting van de Rivierkom te Vleuten gevlucht. De vrouw en haar zoon zijn direct uit huis gehaald en elders in veiligheid gesteld.

Informatie over de daders
Het drietal heeft waarschijnlijk al weken in de straat rondgelopen, om op het “juiste” moment te kunnen toeslaan.  Op Facebook is in overleg met de politie een filmpje geplaatst dat beelden van de verdachten toont. Er is verzocht dit bericht zo veel mogelijk te delen. De beelden zullen ook op Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht vertoond worden.

Drie criminelen gezocht

De dader die aanbelde met het pakketje heeft een smal postuur, een spitse neus en op dat moment een blauw oog. Hij is ongeveer 1.70-1.80 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur en was gekleed als bezorger van thuisbezorg.nl (oranje gekleurd vestje).
De tweede dader is een dikkere man die 1.80-1.85 meter lang is. Hij had een zwarte jas aan en had een stoppelbaard.
De derde dader stond bij de schuurdeur. In zijn rechterhand hield hij de zwart-witte tondeuse vast. Hij is wat kleiner van postuur. Ook hij heeft een licht getinte huidskleur en had op dat moment een stoppelbaard. Voor zijn gezicht droeg hij iets om niet herkend te kunnen worden.
Alle drie de daders droegen handschoenen, hadden een pet op, zijn mogelijk van Marokkaanse afkomst en spraken accentloos Nederlands.

Voor de tip die leidt tot het aanhouden en opsluiten van deze verdachten personen is een beloning van €500,- uitgeloofd. Heb jij iets gezien of gehoord dat de politie verder kan helpen? Laat het de politie dan zo snel mogelijk weten door te bellen naar 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem gemeld worden door te bellen naar 0800-7000.

12 reacties op “Drie criminelen gezocht na woningoverval in Vleuten, gouden tip wordt beloond”

  1. Politie en justitie moeten de pakkans drastisch verhogen en dat schorem gewoon intensief vervolgen en de straffen dusdanig zwaar maken dat ze eerst wel tig keer nadenken. Het is hier een luilekkerland voor al die criminelen en goudzoekers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.